Gündem

Yeşilvadi, takdir topluyor!

Şahinbey Belediyesi tarafından 400 milyon TL maliyetle hayata geçirilen Yeşilvadi 3 Katlı Köprülü Kavşak Projesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla düzenlenen törenle açıldı. Kent trafiğine büyük oranda nefes

Yeşilvadi, takdir topluyor!
09-11-2022 15:32

Türkiye’nin en büyük üçüncü metropol ilçesi olan Şahinbey’de 950 binden fazla vatandaş ikamet ediyor. İlçenin refahını yükseltmek, vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için gece gündüz çalışan Şahinbey Belediyesi, ulaşımda büyük kolaylık sağlayacak bir projeye imza attı.

400 milyon TL bedel ile 5 ay gibi kısa bir süre içerisinde tamamlanan Yeşilvadi 3 Katlı Köprülü Kavşağı, hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hem de Gazianteplilerin takdirini topladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN ÖVGÜ

Geçtiğimiz hafta sonu Gaziantep’e gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeşilvadi 3 Katlı Köprülü Kavşak Projesi’nin de açılışını gerçekleştirdi.

Proje açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan Şahinbey Belediyesi’nin Gaziantep’e önemli yatırımlar yaptığını ifade ederek “Şahinbey Belediyemiz 400 milyonluk yatırımla 3 katlı köprülü kavşağı, 11 adet sosyal tesisi, 21 adet parkı, 5 tane camiyi, 4 tane spor tesisini, Yamaç Tepe Gençlik Kampı ve mesire alanını, aşevi, çeşitli restorasyon ve çevre düzenlemelerini ilçemize kazandırdı. Şahinbey Belediyemizi özellikle tebrik ediyorum’’ ifadelerini kullandı.

TAHMAZOĞLU BİR MÜJDE DAHA VERDİ

YeşilVadi Üç Katlı Köprülü kavşak üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a projeyi ile ilgili bilgi veren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu “ Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı şehrimizde ağırlamaktan büyük bir onur ve gurur duyduk. Cumhurbaşkanımızın teşrifleri ile açılışını gerçekleştirdiğimiz, YeşilVadi Üç Katlı Köprülü Kavşağımızı mühendislerimiz ve işçilerimizle, gece-gündüz demeden çalışarak 5 ay gibi çok kısa bir sürede tamamladık. Şehrin kuzeyini güneyine, doğusunu batısına bağlayan projemiz, Şehir Hastanesine, Şahinbey Oto Sanayi Sitesine ve Karataş’a ulaşımı kolaylaştırıp, Gaziantep trafiğine nefes aldıracak.  Tamamen kendi öz kaynaklarımızla 400 milyon liraya mal ettiğimiz projemizde; 7 km yol, 162 metre viyadük, 3 adet alt geçit, 6 şeritli 900 metre dalçık yer almaktadır. Sadece 3 katlı köprülü kavşakla sınırlı kalmayıp şehrimizin trafik sorununu çözecek Gaziantepli hemşerilerimize yeni bir müjde daha vermek istiyoruz. Şehreküstü Kavşağını ve YeşilVadi bulvarımıza bağlayacak 2 tünelle, 20 dakikalık yolu 1.5 dakikaya düşürüyoruz. 700 milyonluk bu projemizi de inşallah 1 yıl içerisinde tamamlayacağız. Bu projemizi kendi öz kaynaklarımızla hiç kredi kullanmadan yaptık. Cumhurbaşkanımızın gelecek Yüzyılı ‘Türkiye Yüzyılı’ kılma mücadelesinde, Şahinbey olarak tüm gücümüz ile çalışacağımıza söz veriyoruz” diye konuştu.

PROJENİN MALİYETİ 400 MİLYON

Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan ve 400 Milyon TL’ye mal olan YeşilVadi Üç Katlı Akıllı Kavşakta, 100 iş makinası, 250 personel ile 7/24 hummalı bir çalışma yaptı. 6 şeritli bağlantı yolları ile 7 km uzunluğunda olan yolda 30.000 metreküp beton, 5.500 ton demir kullanıldı. YeşilVadi Üç Katlı Akıllı Kavşakta, İstanbul’un Fethi’ni hatırlatan ve uzunlukları 21 km’yi bulan 1.453 adet fore kazık çakıldı. 600.000 metreküp kazı alanı, 200.000 metreküp yapısal dolgu, 162 Metre viyadük olan YeşilVadi Üç Katlı Akıllı Kavşakta 3 adet alt geçit, 2 adet u dönüşü köprüsü ve güney yan yol köprüsü, 916 metre toprakarme, 900 metre 6 şeritli dal-çık, 10 şeritli ve 8 şeritli anayolu bulunuyor.

GAZİANTEP TRAFİĞİNE NEFES OLDU

YeşilVadi Üç Katlı Köprülü kavşakta vatandaşlarla bir araya gelen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu “YeşilVadi Üç Katlı Köprülü Kavşağımızı mühendislerimiz ve işçilerimizle, gece-gündüz demeden çalışarak 5 ay gibi çok kısa bir sürede tamamladık.

Şehrin kuzeyini güneyine, doğusunu batısına bağlayan projemiz, Şehir Hastanesine, Şahinbey Oto Sanayi Sitesine ve Karataş’a ulaşımı kolaylaştırıp, Gaziantep trafiğine nefes aldıracak.  YeşilVadi Üç Katlı Köprülü Kavşağımızda 7 km yol, 162 metre viyadük, 3 adet alt geçit, 6 şeritli 900 metre dalçık yer almaktadır. Bu projemizi kendi öz kaynaklarımızla hiç kredi kullanmadan yaptık. Tekrardan vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

VATANDAŞ MEMNUN KALDI

Hizmete açılan Yeşilvadi Köprülü Kavşağında geçen vatandaşlar, projeden memnun kaldıklarını belirttiler. Vatandaşlar “Harika bir proje olmuş. Yolumuz eskisinden çok çok iyi. Zamandan ve yakıttan tasarruf ediyoruz. Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na çok teşekkür ediyoruz. Sağ olsun şehrimize büyük bir eser kazandırdı. Allah kendisinden razı olsun. Üç katlı köprülü kavşakla gideceğimiz yerlere daha çabuk ve hızlı gidebileceğiz” diye konuştular.



HABER KAYNAĞI : AIGF
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER