Gündem

TMMOB’dan Gazeteleri Sarsacak Karar: Genel Kurul İlanları Artık Gazetelerde Yayımlanmayacak!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Resmi Gazete’de yayımlanan yeni yönetmelikle, bünyesindeki odaların genel kurul ilanlarının artık gazetelerde değil, birliğin resmi ilan yeri ve internet sitesinde yayımlanacağını duy

TMMOB’dan Gazeteleri Sarsacak Karar: Genel Kurul İlanları Artık Gazetelerde Yayımlanmayacak!
15-08-2024 12:27

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Resmi Gazete’de yayımlanan yeni yönetmelikle, bünyesindeki odaların genel kurul ilanlarının artık gazetelerde değil, birliğin resmi ilan yeri ve internet sitesinde yayımlanacağını duyurdu. Bu karar, özellikle yerel basında büyük tepkiye yol açtı. Gazeteler, TMMOB’un bu adımını “gazetelerin ekmeğine göz dikmek” olarak nitelendirdi.

TMMOB’un Tasarruf Kararı Tepki Çekti

TMMOB, yakın zamanda merkezi hükümetin tasarruf politikalarını eleştirmişken, alınan bu yeni karar “samimiyetsiz” olarak değerlendirildi. Daha önce genel kurul ilanlarının gazetelerde yayımlanmasını zorunlu kılan düzenleme, yapılan değişiklikle kaldırıldı. Artık duyurular sadece birliğin resmi ilan platformları ve internet sitesinde yapılacak.

Yerel Basın ve Gazetecilerden Tepki

Karar, uzun yıllardır TMMOB odalarının ilanlarını yayımlayan gazetelerde ekonomik kaygılara yol açtı. TMMOB’un attığı bu adım, yerel basının gelir kaynaklarından birini ortadan kaldırarak, zor şartlarda ayakta kalmaya çalışan gazetelerin durumunu daha da kötüleştirecek. Bu gelişme, medya dünyasında geniş yankı bulurken, TMMOB’un tasarruf gerekçesiyle aldığı bu kararın basın sektörüne ciddi zarar vereceği belirtiliyor.

Yeni Yönetmelik Ne Getiriyor?

Yönetmelik değişikliğine göre, genel kurul ilanları artık oda merkezlerinin bulunduğu yerel gazetelerde değil, birliğin ilan yeri ve kurumsal internet sitesinde duyurulacak. Resmi Gazete’de yayımlanan kararda, önceki yönetmelikte yer alan "gazetede ilan" ifadeleri yerine "Birliğin ilan yeri ve Birlik kurumsal internet sitesinde" ifadeleri eklendi.

"Nerede Kaldı Samimiyet?"

TMMOB’un gazetelere ekonomik darbe vuracak bu kararının ardından, yakın zamanda eleştirdikleri tasarruf politikalarıyla çeliştikleri yorumları yapıldı. Basın sektöründe “samimiyetsizlik” eleştirileri yükselirken, alınan kararın yerel gazeteciliğe darbe vuracağı ifade ediliyor.

Kaynak: siirttesonsoz.com



HABER KAYNAĞI : AIGF
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER