Politika

Tayyar; Toplumun Önceliği Anayasa Değil.

Önceki dönem AK Parti Gaziantep milletvekili Şamil Tayyar, kamuoyu araştırma şirketlerinin gündem taramalarına dayanarak yaptığı açıklamada, Türkiye’nin öncelikli gündeminin yeni Anayasa değil, ekonomik ve sosyal sorunlar olduğun

Tayyar; Toplumun Önceliği Anayasa Değil.
19-09-2024 21:51

Tayyar, hayat pahalılığı, işsizlik, sığınmacılar ve liyakat sorununun toplumun temel kaygıları olduğunu belirtti.

Tayyar, yeni Anayasa tartışmalarının toplumun öncelikleri arasında ilk 20'ye bile girmediğini ifade ederken, kamuoyunda böyle bir talep olmadığını söyledi. Tayyar, Gezip dolaştığı yerlerde de yeni Anayasa talebinde bulunan kimseyle karşılaşmadığını belirtti.

“Tabii ki sade, anlaşılır, kısa, öz ve demokratik bir Anayasa arzumuzdur” diyen Tayyar, toplumun önceliklerinin daha acil sorunlar olduğunu vurguladı. Özellikle hayat pahalılığı gibi çözüme kavuşturulması gereken meselelerle Anayasa değişikliği arasında bir bağ kurulmadığı için geniş kitlelerin Anayasa tartışmalarını "soyut" bulduğunu ifade etti.

Tayyar, toplumun bu bakış açısının önemli bir ders olduğunu belirterek, refahı tabana yaymadan geniş kitlelerle sistemi uzlaştırmanın zorlaştığını dile getirdi.

Türkiye’nin Öncelikli Gündemi: Ekonomik ve Sosyal Sorunlar

Yapılan kamuoyu araştırmaları, Türkiye'nin en büyük sorunlarının başında hayat pahalılığı geldiğini gösteriyor. İşsizlik, sığınmacılar ve liyakat/ehlakiyet eksikliği de halkın en önemli sorunları arasında yer alıyor. Özellikle ekonomik krizin toplum üzerindeki etkisi, geniş kesimlerin refah seviyesini doğrudan etkilediği için, halkın Anayasa tartışmalarına ilgisinin düşük olduğu gözlemleniyor.

Bu durum, Türkiye'nin şu anki öncelikli sorunlarının Anayasa değişikliğinden ziyade ekonomik ve sosyal problemlere odaklanıldığını ortaya koyuyor.

Kaynak: KentHaber27.com



HABER KAYNAĞI : AIGF
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER