Gündem

Tayyar: İdam gelmeli!

i! Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın arama çalışmalarının 19. gününde, köyden yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta bulunan Eğertutmaz Deresi'nde cansız be

Tayyar: İdam gelmeli!
09-09-2024 22:22

Eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, 18 gün sonra bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın katilinin bir an önce bulunması gerektiğini belirtti. Tayyar, siyasi istismarın önlenmesi amacıyla, bu tür suçlarla sınırlı olacak şekilde idam cezasının yeniden Anayasa'ya eklenebileceğini ifade etti. Narin’in katili için idam cezasının getirilmesi gerektiğini savunan Tayyar, idamın sadece bu tür vakalarda gündeme alınması gerektiğini vurguladı.

İdam Gelmeli

Tayyar, “Yeri geldi başbakanlar asıldı, yeri geldi yaşları büyütülerek darağacına gönderilen gençler oldu. Toplum hafızası hatırlanmak istenmeyen kötü hatıralarla dolu. Narin yavrumuzun vahşice katli, benzer vakalardaki artış dikkate alındığında belki bir dönüm noktası olmalı. Madem yeni Anayasa gündemde. Canavarca hislerle cana kıyan bu canilerin nefes almaması gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

Narin Nasıl Kayboldu?

21 Ağustos öğleden sonra, Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde yaşanan bir olayda, Kur'an kursundan dönmeyen 8 yaşındaki Narin Güran için endişelenen ailesi, kendi imkanlarıyla arama başlattı. Çocuğun bulunamaması üzerine, Narin'in babası Arif Güran, akşam saat sekiz sıralarında jandarmaya kayıp ihbarında bulundu.

İhbarın ardından, Bağlar İlçe Jandarma Komutanlığı başta olmak üzere, Bağlar Asayiş Komando Bölük Komutanlığı, Jandarma Özel Harekat, Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT), İstihbarat Şube Müdürlüğü, Köpek İz Takip Timi ve Su Altı Arama Kurtarma Timi gibi çeşitli birimler bölgeye sevk edildi. Ayrıca, sağlık ekipleri, AFAD, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su Altı Arama ve çeşitli ilçe belediyelerinden arama kurtarma ekipleri de olay yerine katıldı. Geniş çaplı aramaların sonucunda, Narin’in cansız bedeni nehir kenarında bulundu.

Kaynak: KentHaber27.com



HABER KAYNAĞI : AIGF
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER