Politika

Şamil Tayyar’dan Borsa Eleştirisi: “Spekülatörlerin Tezgahını Bozun!”

Eski Milletvekili Şamil Tayyar, borsanın mevcut durumuna dair duyduğu memnuniyetsizliği dile getirerek Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek’in politikalarını eleştirdi.

Şamil Tayyar’dan Borsa Eleştirisi: “Spekülatörlerin Tezgahını Bozun!”
04-10-2024 22:54

 Küçük yatırımcıların sıkıntılarına dikkat çeken Tayyar, spekülatörlerin etkisine karşı uyarılarda bulundu. “Küçük yatırımcıyı ‘sıfır faizli halk kredisi kaynağı’ olarak gören spekülatörlerin tezgahını bozun. Borsada iyi şeyler olmuyor,” dedi.

Tayyar, Bakan Şimşek’e yönelik eleştirilerinde, “Mehmet Şimşek’i iyi tanırım, Gaziantep’te birlikte siyaset yaptık. Ekonominin direksiyonuna geçtikten sonra çok pozitif işler yaptı, kur koruma garabetine son verdi her şeyden önce. Ciddi mesafe alındı. Ancak, uyguladığı ekonomi politikalarına yönelik en büyük eleştirim, özellikle sosyal yönünün zayıf olmasıdır. Başka eleştiriler de var, fakat şunu söyleyeyim; devasa bütçe yönetip adını akçalı, kirli ilişkilerden uzak tutmayı başarmış namuslu siyasetçilerdendir. Aslında klasik manada siyasetçi bile sayılmaz, teknokrat yönü daha ön plandadır. Ahlaklıdır, dürüsttür. Biliyoruz ki iyi olmak yetmez, kötüden de uzak durmak gerekir. Hal, sirayet eder. Sayın bakanım, lütfen şu borsaya bir el atın. Küçük yatırımcıyı ‘sıfır faizli halk kredisi kaynağı’ olarak gören spekülatörlerin tezgahını bozun. Borsada iyi şeyler olmuyor.” şeklinde konuştu.

Kaynak: KentHaber27.com



HABER KAYNAĞI : AIGF
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER