Eğitim

Okullar Yeni Eğitim Öğretim Yılına Hazır

Siirt'te 2024-2025 eğitim-öğretim yılı, 575 okulda 88 bin 300 öğrencinin ders başı yapmasıyla başladı.

Okullar Yeni Eğitim Öğretim Yılına Hazır
09-09-2024 14:08

 Siirt'te 2024-2025 eğitim-öğretim yılı, 575 okulda 88 bin 300 öğrencinin ders başı yapmasıyla başladı.

 Eğitim yılının açılışı, merkez Cumhuriyet İlkokulu'nda düzenlenen coşkulu bir törenle kutlandı.

 Törende konuşan Vali Kemal Kızılkaya, eğitim alanındaki yatırımların ve gelişmelerin altını çizdi. Kızılkaya, 550 milyon lira maliyetle 12 yeni okulun eğitim hayatına kazandırıldığını ve 156 derslik kapasiteli bu okulların önemli bir katkı sağlayacağını belirtti. Ayrıca, mevcut okullarda yapılan bakım ve onarımlar hakkında bilgi verdi. "Yaz tatilinde öğrencilerimiz dinlenirken, eğitim camiamız okullarımızın en iyi şekilde açılması için var gücüyle çalıştı. Bu çabalar, çocuklarımızın daha iyi bir eğitim alması için atılan adımlardır. Hep birlikte durmaksızın çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

 AK Parti Siirt Milletvekili Mervan Gül, konuşmasında her çocuğun çok değerli olduğunu belirterek yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.

 Törende, dördüncü sınıf öğrencilerinin birinci sınıfa başlayan öğrencilere hoş geldin çiçeği vermesiyle birlikte şiirler okundu ve halk oyunları gösterileri yapıldı. Vali Kızılkaya ve eşi Nurten Kızılkaya, Milletvekili Gül ile birlikte sınıfları ziyaret ederek öğrencilerin heyecanını paylaştı.

 Törene Vali Yardımcısı Şeyma Aktaş Semiz, İl Milli Eğitim Müdürü Salih Sadoğlu, öğretmenler, öğrenciler ve veliler de katıldı.

 - Vali Kızılkaya'dan Eğitime Tam Destek

Vali Kemal Kızılkaya, Siirt'te göreve başladığı günden itibaren eğitime büyük önem verdi. Eğitim alanında yaptığı yatırımlar ve desteklerle okulların modern hizmetlerle buluşmasını sağlıyor.

 Öğrencilere samimi bir yaklaşım sergileyen Kızılkaya, kapısının her zaman açık olduğunu ve eğitimcilerin her türlü desteğe erişebileceğini vurguluyor.

 - Vali'yi Anlamakta Zorlanıyorlar

 Vali Kemal Kızılkaya'nın eğitime verdiği desteğin suistimal edildiği iddiaları gündemde.

 Yeni eğitim öğretim yılının açılışı sırasında okulda görevli öğretmenlerin haricinde bazı öğretmenlerin törende çeşitli görevlerde bulunmaları dikkat çekti.

 Tören alanında, görevli oldukları okullarda sınıflarının başında, öğrencilerin arasında olması gereken fakat milli eğitimdeki farklı birimlerde görevlendirilen çok sayıda öğretmenin, esas duruşçu, fotoğrafçı, sunucu ve protokolcü olarak görev yaptığı gözlemlendi.

 Öte yandan Vali Kızılkaya'nın zaman zaman yaptığı açıklamalar ve yayınladığı genelgeler, bazı kamu kurum ve kuruluşları tarafından istedikleri yöne çekilerek, keyfi uygulama içerisine girildiği kamuoyunda yaygın şekilde konuşuluyor.

 Vali Kızılkaya'nın bu uygulamanın yanı sıra eğitim camiasında bazı rahatsızlıklara yol açan ve kraldan çok kralcı geçinenlere karşı harekete geçerek, bu tür uygulamaları sona erdirmesi bekleniyor.

Kaynak: siirttesonsoz.com



HABER KAYNAĞI : AIGF
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER