Gündem

NURDAĞI VE İSLAHİYE İLÇEMİZDEN 230 GENÇ ÇİFTİMİZE EVLENME DESTEĞİ

Gazi şehrimizde en büyük yıkım ve can kaybının yaşandığı Nurdağı ve İslahiye ilçelerimizde hayatı normale döndürme çabalarımız her alanda olduğu gibi sosyal hizmetler alanda da devam ediyor.

NURDAĞI VE İSLAHİYE İLÇEMİZDEN 230 GENÇ ÇİFTİMİZE EVLENME DESTEĞİ
18-10-2024 19:49

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın evlenmeyi teşvik etmek amacıyla evlenmek isteyen ancak ekonomik güçlük çeken gençlerimize destek projesi kapsamında Nurdağı ve İslahiye ilçelerimizden başvuran 230 gencimize Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızca destek sağlanacak.

Aile kurma yolunda ilk adımı atacak gençlerimizden başvurusu onaylanan çiftlere 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz, 150.000 TL tutarında faizsiz kredi desteği sunulmasının yanı sıra evlilik öncesi ve sonrası eğitim ve danışmanlık hizmetleri sağlanacak.

Aile Bakanlığımızca Evlilik Kredisine Başvuru Yapacaklar için;

06.02.2023 tarihinde ve başvuru anında deprem bölgesinde yani İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde ikamet etmeleri şartı aranıyor. 

Evlenecek gençlerin her ikisinin de sağlaması gereken şartlar ise şu şekilde;

•  T.C. vatandaşı olmak

•  Başvuru tarihi itibariyle 18-29 yaş arasında olmak.

•  Depremden etkilenen 11 il (Adana Adıyaman Diyarbakır Elazığ Gaziantep Hatay Kahramanmaraş Kilis Malatya Osmaniye Şanlıurfa) sınırları dışında taşınmaz sahibi ya da hissedarı olmamak

•  Başvuru tarihi itibariyle resmi nikâh gününe en az 2 en fazla 6 ay kalmış olmak

•  Bakanlığın evlilik öncesi sunacağı eğitim veya danışmanlık hizmetinden yararlanmak ve evlilik sonrası sunacağı eğitim veya danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmek

•  Çiftlerin gelirler toplamı asgari ücretin 2.3 katından fazla olmamak

•  Affa uğramış bile olsa devletin güvenliğine anayasal düzene ve işleyişine karşı suçlar, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti yapmak gibi suçlardan kesinleşmiş mahkûmiyet kararı bulunmamak.

Projenin pilot uygulaması Adıyaman, Gaziantep (İslahiye ve Nurdağı ilçeleri), Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Osmaniye illeri ile Bartın, Karabük ve Zonguldak illerinde gerçekleştirilmektedir. Başvurular www.aile.gov.tr adresi üzerinden alınmaktadır

Kaynak: KentHaber27.com



HABER KAYNAĞI : AIGF
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER