Gündem

Mardin İş İnsanları ile Buluşma Toplantısı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır Başkanlığında “Mardin İş İnsanları ile Buluşma Toplantısı” Atatürk kültür Merkezin de gerçekleştirildi.

Mardin İş İnsanları ile Buluşma Toplantısı
19-09-2024 09:37
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır Başkanlığında “Mardin İş İnsanları ile Buluşma Toplantısı” Atatürk kültür Merkezin de gerçekleştirildi.
Toplantıya; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Oruc Baba İnan ve Bakanlık bürokratları ile Mardin  Milletvekilleri,  Siyasi Parti temsil,cileri ,Mardin Ticaret Ve Sanayi Odası Meclis Başkanı ,Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri ,Sivil Toplum Kuruluşların Temsilcileri ve Sektörlerin  temsilcileri ile geniş bir katılımlı Toplantı gerçekleştirildi.
Mardinli iş insanların talep ve sıkıntılarını dile getiren Yönetim Kurulu Başkanı Hatip Çelik, Mardin’de Yaşanan Ticari Ve Ekonomik Sorunları, Tarım ,Sanayi ,Lojistik Kalkınma Yolu ,Ajansların Bütçe Sıkıntısını , Derik ilçemiz için Hayvancılık ihtisas OSB  talebini ,Midyat ve Nusaybin OSB lerinin hızlandırılmasının gerekliliğini ve OSB lerin sorunlarını dile getirdi.Enerji Alt yapı Hattı,Enerji Lisans Sıkıntısını  ve  TMO  fiyat sıkıntısını dile getirerek Sanayi ve Teknoloji Bakanımızdan Mardinin kalkınmasına yönelik gerekli çalışmaları ve desteklerini beklediğini dile getirdi.
 Başkan Çelik ; "Cizre de doğan ve Mardin Medreselerinde mühendis olan ilk robotun mucidi ve Sibernetik Biliminin Babası sayılan ‘El Ceziri’nin (İSMAİL EBU LİZ) in Memleketi Mardin dir.
İlimiz Kültüre çok sesliliğe,Zengin Dil Ve Din yapısı yanında Dünya tarihine damga vurmuş mühendislerde yetiştirmiş Bir Bilim yuvasıdır .Bu bilim yuvasında  El Ceziri ,Modern Özgün mimaride Sarkis Löle,Bunlardan bir kaçıdır.
İstanbul ,Konya ve Ankara’dan sonra girişim ve desteklerle ‘Yeni Teknoloji ve Siber Teknik Meslek Liselerinin teşvik edilmesi ve yapılması, Yeni El Ceziri’lerin yetişmesi için destek istiyoruz. Genç ve dinamik bir nüfusa sahip şehrimizin, Ülkemizin kalkınması için harekete geçirilmesini bekliyoruz" dedi.

Kaynak: mardinsoz.com



HABER KAYNAĞI : AIGF
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER