Sağlık

Mardin’de Hasta Hakları Kurulu Toplandı

Mardin’de Hasta Hakları Kurulu toplanarak, hasta şikayetlerini değerlendirdi, hak ihlali yaptığı tespit edilen görevliler uyarıldı

Mardin’de Hasta Hakları Kurulu Toplandı
08-10-2024 12:36

Mardin Hasta Hakları Kurulu, İl Sağlık Müdürlüğü Hizmet binasında, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. Hasan  Timurağaoğlu ve Kurul Başkanı Dr. Zeynep Bulut Başkanlığında toplandı. Toplantda hasta şikayet ve memnuniyetsizlikleri değerlendirildi, hasta hak ihlali yapan görevler uyarıldı, şikayet eden hastalar gelişimler hakkında bilgilendirildi.

Çeşit sivil toplum kuruluş temsilcilerinden oluşan Hasta Hakları Kurulu aralıklarla İl Sağlık Müdürlüğünde bir araya gelerek hasta şikayetlerini değerlendiriyor. Hasta Hakları İl Koordinatörü Ahmet Doğan, Hasta Hakları birim temsilcisi Perihan Doğan ve Hasta Hakları çalışanı Gülnil Kaya, Cimer, Hastane ve il yöneticilerine iletilen şikayetlerin değerlendirilmesi gerekli bilgi ve belgeleri hazırlayarak   periyodik aralıklarla  Hasta Hakları Kurulu toplantılarına sunuyor.

Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. Timurağaoğlu, şikayetlerin hastane ve sağlık birimlerinin bünyesinde bulunan Hasta Hakları Birimine intikal ettirilmesi halinde sorunun yerinde çözüldüğü hatırlatarak “ Kurumlarımıza tedavi için gelen hastalarımızın ruh halinin bilincindeyiz. Bizim görevimiz hastalarımıza gerektiği gibi sağlık hizmeti vermektir. Zaman zaman arkadaşlarımız şiddete maruz kalmakta, zaman zamanda hastalarımız hak ihlaline maruz kalmaktadır. Kurul olarak bize intikal eden hasta şikayetlerini en iyi şekilde değerlendirerek, hak ihlali yapan görevliler hakkında yasal işlem yapılması ve uyarılması için karar alıyoruz.” Dedi

   Mardin Hasta Hakları Kuruluna bu yıl içinde 166 başvuru yapıldığı 51 başvurunun   kurulda değerlendirildiği, diğer başvuruların sağlık kuruluşlarındaki hasta hakları birimlerinde çözüme kavuşturulduğu, bazı başvuru sahiplerinin sorunlarının çözümü sonrasında sağlık kuruluşlarına teşekkür ettiği bildirildi.

Kaynak: mardinsoz.com



HABER KAYNAĞI : AIGF
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER