Ekonomi

Mardin’de Girişimci Kadınlar Buluşması

Mardin’de TOBB Bölge Kadın Girişimciler Kurulu Toplantısı yapıldı. Girişimci kadınlar; işbirliği ve güç birliği yapmanın hedefe ulaşmanın anahtarı olduğunu söyledi.

Mardin’de  Girişimci Kadınlar Buluşması
08-10-2024 13:53

Mardin’de TOBB Bölgesinde bulunan, TOBB Kadın Girişimcileri Temsilcileri, Bölge Başkanı Deniz Hitay’ın ev sahipliği ve başkanlığında toplandı. Toplantıya TOBB Girişimcilik Müdürü Duygu Kılıç Çanakçımaksutoğlu, TOBB Şanlıurfa Kadın Girişimciler Başkanı Başkanı Hatice Kübra İlhan, TOBB Batman KGK Başkanı Kübra Başaran, TOBB Diyarbakır KGK Başkanı Cevher Defne Eyyubi,TOBB Siirt KGK Başkanı Meltem Gelgen, TOBB Gaziantep KGK Başkanı Ayşen Ahi, TOBB Şırnak KGK Başkanı Ayşe Ayter, TOBB Malatya KGK Başkanı Hilal Acı katıldı, Dicle Kalkınma Ajansı Yatırım Koordinatörü Halil Tuncel ve TOBB Mardin Genç Girişimciler Kurulu Başkanı İbrahim Bozdemir katıldı

TOBB Bölge Kadın Girişimciler Kurulu, Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hatip Çelik’i Makamında ziyaret etti. Ardından Dicle Kalkınma Ajansı Toplantı Salonunda bir araya gelerek gündeki sorunlarını masaya yatırdı.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi İstişare Toplantısında konuşan Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hatip Çelik, her bölgenin sosyal, ekonomik ve kültürel değerlerinde farklılıklar gözlemlendiğine dikkat çeken Başkan Çelik, Bölge kadının dünden bu güne yaşamsal ve sosyal yaşamda etkin bir söz hakkına sahip olduğunu söyledi. Feodal yapının, kadının hareketinin önüne geçti  zamanlar olsa da, sosyal, kültürel  yaşamsal alandaki gücünü ortadan kaldırmadığını belirten Çelik “ Bölgemizde kadının, sosyal, kültürel ve ekonomik alanda hak ettiği yere gelmesi ekonomik kalkınmayı hareketlendirecektir. Kadının, eğitimde, ülke ekonomisinde ve yönetiminde yer almasının ülkenin yararına gelişmesine katkı sağlayacağına inanıyorum.  TOBB Genel Başkanımızın üstlendiği ülkemizi ve birliğimizi  en iyi şekilde  dünya ülkelerine tanıtma misyonunu takdirle gözlemliyoruz.” Dedi.   

TOBB Girişimcilik Müdürü Duygu Kılıç Çanakçımaksutoğlu, toplantıya ev sahipliği yapan MTSO Başkanı Hatip Çelik ve Bölge Kadın Girişimcileri Başkanı Deniz Hitay’a teşekkür ederek “Böylesi toplantıların girişimci  kadınları güçlendirir. Bölgedeki girişim kadınlar ne kadar güçlü olursa bizlerde merkezde güçlü oluruz. Her alanda destek olmaya hazırız” şeklînde konuştu.

TOBB Kadın Girişimcileri Temsilcileri, Bölge Başkanı Deniz Hitay ise iş Dünya’sında kadınların gücünü ve etkisini ileriye taşımak amacıyla toplandıklarını söyledi. TOBB Genel Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve MTSO Başkanı Hatip Çelik’e desteklerinden dolayı teşekkür eden Başkan Hitay “ Ortak hedefimiz kadın girişimcilerin iş dünyasında daha fazla yer almasını sağlamak, ekonomiye katkılarını arttırmak ve gelecek nesillere ilham vermektir. Kadınların,  iş hayatında daha fazla yer alması sadece bir fırsat eşitliği meselesi değil aynı zamanda toplumsal ve ekonomik kalkınmanın en önemli yapı taşlarından biridir. Her birimizin farklı hikâyeleri, hayattaki zorlukları ve başarıları vardır. Girişimci kadınların,  karşılaştıkları zorlukları aşmalarında onlara destek olmak,  yeni fırsatlar yaratmak ve başarılarını kutlamak için buradayız. Hepimizin fikirleri, tecrübeleri ve önerileri bu yolculukta büyük bir katkı sağlayacak olan toplantının, birbirimizden ilham aldığımız yeni iş birlikleri geliştireceğimiz ve iş dünyasında kadınların önünü daha da açacak yeni stratejiler belirlediğimiz bir platform olmasını diliyorum. Her birimizin buradaki varlığı kadın girişimcilerin güçlenmesi adına önemli bir adım. İnanıyorum ki bugünkü istişare toplantımız, kadınların iş dünyasında daha fazla sesinin duyurulmasını sağlayarak hem kendi bölgemiz hem de ülkemiz için büyük farklar yaratabiliriz.

Günü şu sözle bitirmek istiyorum her kadının arkasında onu savaşçı yapan bir hikâyesi vardır. Hepimizin güzel hikâyeler yaşamasını diliyorum. Bugünkü toplantımızın hepimiz için daha verimli olmasını diliyor ve her birinizin katılımı için teşekkür ediyorum.” Dedi.

   Toplantının ardından girişimci kadınlar Mardin’in tarih ve turistik yerlerini gezdi.

Kaynak: mardinsoz.com



HABER KAYNAĞI : AIGF
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER