Gündem

Mardin'de,Gaziler Gününde Anlamlı Buluşma

19 Eylül Gaziler Günü etkinlikleri kapsamında şehit aileleri, gazi ve gazi ailelerine temek verildi. Yay Grand Otel’de verilen akşam yemeğine Vali Tuncay Akkoyun, 70. Mknz Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Yaşar Dener, İl Protokol üyeler

Mardin'de,Gaziler Gününde Anlamlı Buluşma
20-09-2024 10:01

    Mardin  Valisi Tuncay Akkoyun, masaları dolaşarak yemeğe katılan aile ve gazilerle sohbet etti.  Akkoyun gazi, şehit ve gazi ailelerine hitaben yaptığı konuşmada “Bugün burada Gaziler Günü’nün anlam ve önemini hep birlikte idrak etmek, aziz vatanımızın bağımsızlığı için canlarını feda eden Aziz Şehitlerimizi ve Kahraman Gazilerimizi anmak üzere sizlerle bir araya gelmekten büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum.

Tarihi mücadelelerimizin canlı şahidi olan gazilerimiz bizlere şanlı tarihimizi hatırlatıyor.

Orta Asya’nın bozkırlarından Anadolu’nun, Mezopotamya’nın verimli topraklarına kadar her adımda kahramanca mücadele, her nefeste bir zafer vardır.

Mardin’imizdeki medeniyetlerin izlerini içerisinde barındıran tarihi anıtlar gibi gazilerimiz de tarihimizden günümüze uzanan kutlu bir mirası temsil ediyor.

Her bir Gazimiz Mardin’imizin taş duvarları gibi sağlam, Mardin’imizin geçmişinin derinliklerinden gelen kadim gelenek gibi güçlü ve yüreklidir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye yüzyılı hedeflerimiz teknolojik ilerlemeler ve ekonomik kalkınmanın yanında kadim değerlerimizin yaşatılmasını öngörüyor. Gazilik, azmin ve mücadele ruhunun geleceğe taşınması için çok kıymetli bir değerdir.

Gazilik ruhu ve Türkiye Yüzyılı vizyonu arasındaki bu güçlü bağ bizlere geçmişten ilham alarak geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor.

       Mazisi eşsiz kahramanlık destanlarıyla dolu olan Necip Milletimizin, Malazgirt’ten İstanbul’un Fethi’ne, Çanakkale’den 30 Ağustos’a, terörle mücadeleden 15 Temmuz’a kadar uzanan nice kutlu zaferlerinin yaşayan kahramanı sizlersiniz.

Vatan için döktüğünüz ter, cesaret ve fedakarlığınız bu toprakların her bir karışında yankılanan kahramanlık türkülerine, şiirlerine dönüşmüştür. Şairin ifadeleriyle:

“Selâm, eğilmeyip de kırılan yiğitlere

Zâlimlere “dur” diyen isyanımız bir bizim

“Ya Allah” nidâsıyla devirdik tiranları

Devlere mezar olan destânımız bir bizim”

Evet sizler milletimizin bağımsızlık mücadelesini şanla şerefle yazdınız.

Her biriniz, milletimizin sinesinde yanan bağımsızlık ateşinin yegâne varlığısınız.

Sizler, bu milletin şanlı geçmişinin, onurlu geleceğinin teminatısınız.

Kahramanlıklarınız, tarihimizin altın harflerle yazılmış birlik beraberliğimizin teminatı olan en değerli sayfalarıdır.

Her birinizin bedeninde taşıdığı Gaziliğin onurlu nişanı, vatanımız için verdiğiniz mücadelenin, büyük fedakarlığın ve kahramanlığın sembolüdür.

 Şunu asla unutmayın ki bizler, Şehitlerimizden, Gazilerimizden bizlere emanet kalan ailelerinin emanetçisiyiz.

Şehit ailelerimiz, Gazilerimiz ve aileleri için Valiliğimiz başta olmak üzere Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz ve diğer tüm kamu kurum/kuruluşlarımız hassasiyetle çalışmaktadırlar.

Her zaman Şehitlerimizin aziz hatıralarına sahip çıkarak Şehit ailelerimiz ve Gazilerimiz ile bir araya gelmeye özen gösteriyoruz.

Bizler vatan sevgisinin imandan ileri geldiğinin idrakindeyiz.

Kadim medeniyetimizde ve inancımızda da Gazilik ve Şehitlik önemli bir unvanın yanında ulvi bir mertebedir.

Gazilerimizin ve Şehitlerimizin gösterdiği cesaret, gelecek nesillere örnek olacak, vatan ve millet sevgisiyle büyüyen gençlerimize ilham verecektir. Verilen her bir mücadele, her bir fedakârlık, bu topraklarda özgürce yaşamanın ve yüreklerimizde taşıdığımız vatan sevgisinin göstergesidir.

Canını istiklalimize ve istikbalimize siper eden her bir şehidimizden her bir Gazimizden aldığımız ilhamla, ülkemizi daha aydınlık yarınlara taşımak için durmadan çalışacağımızdan, geleceğimizi “Güçlü ve Tam Bağımsız Türkiye” vizyonuyla şekillendireceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Şehitlerimizin ve Gazilerimizin aziz hatıralarına olan borcumuzu, onların bıraktığı kadim mirası yaşatarak, ülkemizin bekası, birliği ve beraberliği için var gücümüzle çalışarak ödeyeceğiz inşallah.

Evladı Gazilik ve Şehitlik payesi ile onurlanmış muhterem anne ve babalarımız, kahramanlığın onurlu nişanını bedenlerinde taşıyan Gazilerimiz ve Gazilerimizin çok değerli aileleri, çocukları, eşleri, hepimiz sizlere minnettarız.

Rabbim Gazilik ile müşerref olan ve Mardin’imizde ikamet eden 296 Gazimize ve ülkemizin dört bir yanında yaşayan kahraman Gazilerimize uzun ömürler versin.

Bu vesile ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz vatanımız ve mukaddesatımız uğruna şehadete yürüyen Şehitlerimizi ve Hakk’a irtihal eden Gazilerimizi rahmetle, minnetle ve hâyırla yâd ediyorum.” Dedi.

Kaynak: mardinsoz.com



HABER KAYNAĞI : AIGF
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER