Ekonomi

Kömür sıkıntısı da zam da yolda…

Rusya’nın doğal gazı kısıtlamasıyla alternatif enerji kaynağı arayışına giren Avrupa ülkeleri Türkiye’den kömür talep etmeye başladı. Bu talep sonrası yaklaşan kış ayları öncesi kömür sıkıntısı ve fiyat artışının

Kömür sıkıntısı da zam da yolda…
23-10-2022 22:38

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın enerji fiyatlarına etkisi devam ediyor. Rusya'nın Avrupa'ya doğal gaz sevkiyatını kısıtlamasıyla Avrupa'da doğal gaz fiyatlarında yüzde 30'a varan artışlar yaşanmıştı. Enerji konusunda sıkıntıya düşen Avrupa ülkeleri Türkiye’den kömür talep etmeye başladı.

RUSYADAN SEVKİYATTA DA SIKINTI VAR

Diğer taraftan yaşanan savaş nedeniyle Türkiye'ye Rusya ve Ukrayna'dan kömür sevkiyatında da aksamalar yaşandı. Geçen yıl göre ciddi oranda artan kömür fiyatlarının, bu gelişmelerden sonra da daha da artması bekleniyor.

Avrupa’nın kömür talebi ve Rusya-Ukrayna’dan sevkiyatın durması ile birlikte talebe karşılık veremediklerini belirten kömürcüler, “ Kömürde arz ciddi anlamda azaldı. Diğer taraftan talep sürekli artıyor. Şu anda kömürde talebe karşılık veremiyoruz. Fiyatlar geçen yıla göre ciddi anlamda artmıştı. Ancak kış aylarında fiyatların daha da artmasını bekliyoruz. Vatandaşlarımızın kış aylarında sıkıntı yaşamamak için önlemini almasını tavsiye ediyoruz.”şeklinde konuştular.



HABER KAYNAĞI : AIGF
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER