Asayiş

Kendisini Polisi Tanıtıp Dolandırıcılık yaptı, Cezaevini boyladı

Mardin Emniyetinden Dolandırıcılık Operasyonu: Kendisini Polis Olarak Tanıtarak Dolandırıcılık Yapan 1 Şahıs Tutuklandı.

Kendisini Polisi Tanıtıp Dolandırıcılık yaptı, Cezaevini boyladı
22-09-2024 10:18
Mardin'in Midyat ilçesinde bir vatandaşı arayıp, kendilerini polis olarak tanıtarak yaklaşık 2.5 milyon lira değerinde ziynet eşyası ve parasını dolandıran 1 şahıs yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, Midyat ilçesinde ikamet eden bir vatandaşı telefonla arayan dolandırıcılar, kendisini polis olarak tanıtıp, "kendisinin ve eşinin adının bir hırsızlık olayına karıştığını" belirterek ziynet eşyalarını kendilerine vermelerini söyledi.
Bunun üzerine endişeye kapılan vatandaş, 425 gram altın bilezik, 6 adet altın küpe, 1 adet Cumhuriyet altını, 100 bin Türk Lirası olmak üzere maddi değeri 2.5 milyon Türk Lirasını bulan ziynet eşyaları ve parayı dolandırıcılara elden verdi. Altınları ve parayı alan dolandırıcılar kayıplara karıştı. Bunun üzerine dolandırıldığını anlayan vatandaş, polis merkezine giderek şikayetçi oldu.
Mardin Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, dolandırıcıları yakalamak için çalışma başlattı. Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından polis ekipleri, olaya karışan 2 şahsın kimliklerini belirledi. Şahıslardan 1'inin Şanlıurfa ilinde olduğunu tespit eden ekipler operasyon için düğmeye bastı. Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile yapılan koordineli operasyonda şahıslardan 1'i yakalanarak gözaltına alındı.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şahıs tutuklanarak cezaevine konuldu.

Kaynak: mardinsoz.com



HABER KAYNAĞI : AIGF
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER