Politika

İyi Partili Gürban kendini akladı. Yalan haber yapanlar yandı!..

İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban'ın, seçim döneminde kendisine yönelik "küfürbaz" ve "dolandırıcı" iddialarını içeren yalan haberler yapan Sabah Gazetesi görevlilerinin, yargılama sonucunda suçlu bulunmasıyla

İyi Partili Gürban kendini akladı. Yalan haber yapanlar yandı!..
23-09-2024 18:47

Gürban, bu cezayı yetersiz bularak, medyanın sorumsuz haberciliğinin ağır sonuçlara neden olduğunu vurguladı ve ceza miktarlarının güncellenmesi gerektiğini dile getirdi.

Gürban açıklmasına şöyle devam etti: "Böyle bir ceza sistemiyle insanlar hakkında yalan ve iftira dolu haberler yapmak bu kadar ucuz olmamalı. Türkiye genelinde beni kötü gösteren, şerefime dokunan bu haberlerin kaynağı olan bir gazetenin cezası 1300 TL ile geçiştirilemez."

Bu örnek, Türkiye'deki ceza sisteminin toplum nezdindeki algısını da derinleştiriyor.

Yalan Haber yapanlar yandı!..

Sırada Tazminat davaları var.

İstanbul Anadolu 85. Asliye Ceza Mahkemesi'nin 2024/362 Esas ve 2024/14 numaralı kararına göre, İYİ Parti Gaziantep milletvekili Mehmet Mustafa Gürban’a yönelik yalan ve iftira haber yapan kişiler hakkında ceza verildi. Bu süreçte yapılan yargılama sonucunda, sanığın hakaret suçunu işlediği tespit edilerek, 90 gün adli para cezasına hükmedildi. Verilen ceza, sanığın kişisel durumu göz önüne alınarak 1300 TL'lik para cezasına çevrildi. 

Mahkeme kararında, sanığın müvekkil Gürban'a yönelik, toplum nezdinde itibarını zedeleyici ve onurunu kırıcı ifadeler kullanarak, hakaret suçu işlediği açıkça belirtilmiştir. Kararda, suçun unsurlarının oluştuğu kanaatine varıldığı ifade edilmiştir.

Tazminat paraları ile patlıcan kebabı ziyafeti verecek.

Gürban, seçim döneminde kendisine karşı yapılan bu yalan haberlerin, toplumda yanlış bir algı yaratmak amacıyla yapıldığını ve bu tarz cezaların yetersiz olduğunu savunarak, adalet sisteminin güncellenmesi gerektiğini ifade etmiştir. 

Gürban’ın kazandığı Ceza davasına istinaden tazminat davaları açacağı, Kazanacağı tazminatlarla ise Gaziantep’te üniversite öğrencilerine patlıcan kebabı ziyafeti çekeceği öğrenildi.

Kaynak: KentHaber27.com



HABER KAYNAĞI : AIGF
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER