Gündem

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı.

Mardin Valisi Tuncay Akkoyu, devlet imkanları ile yapılan bunca güzel hizmetlerin, ufak ve anında çözülebilir hizmet eksiklerinin gölgesinde bırakılmaması gerektiği söyledi.

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı.
12-07-2024 08:40

Mardin Valisi Tuncay Akkoyun Başkanlığında, Atatürk Külttür Merkezi  gerçekleştirilen il koordinasyon kurulu toplantısında tamamlanamayan  yatırımlar, yapımı geciken projeler ve kurumlar arasında yaşanan koordinesizlikten kaynaklı sorunlar masaya yatırıldı.

Toplantıya yatırımcı kuruluşların bölge ve il temsilcikleri, ile kaymakamları ve belediye başkanları ile il müdürleri katıldı.

Vali Akkoyun, Mardin ili 2024 yılı 3. dönem il koordinasyon kurulu Toplantısında yatırımcı kuruluşlardan alınan dönem raporlarına göre; 2024 yılı 2. dönem itibariyle, ilimizde kamu kurum ve kuruluşlarımız, belediyelerimiz ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları tarafından 330 proje uygulanmaktadır. 30  proje tamamlanmıştır. 99  proje devam etmektedir.201 proje etüt proje aşamasındadır. Bu projelerin toplam tutarı 48 milyar 970 milyon  346  bin  lira olup 2024 yılı 2. dönem sonu itibariyle 2 milyar 579 milyon 314 bin lira harcama yapılmıştır. Bu toplantımızda; söz alacak yetkililerin kurumsal faaliyet konuları ile ilgili özet değerlendirme yapmalarını, yürüttükleri yatırım çalışmaları hakkında kurulu bilgilendirmelerini rica ediyorum. Bunun yanında; kuruluş temsilcileri, kendi kuruluşlarına ait yatırımlar hakkında bilgi verirlerken, devam eden projelerin uygulanmasında karşılaşılan sorunları, koordinasyonu gerektiren işleri, hangi kurumlarla koordinasyona ihtiyaç duyduklarını dile getirebilirler.” Dedi.

       Yatırımcı kuruluşların bölge müdürleri, Mardin’deki yatırımları anlatırken, belediye başkanları ilçelerindeki eksiklik ve aksaklıkları dile getirdi.

Kaynak: mardinsoz.com



HABER KAYNAĞI : AIGF
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER