Teknoloji

Gaziantep’ten Teknofest 2025’e Çağrı: “Şampiyonluk Sizden, Ödül Bizden!”

Bu yıl “Havacılık ve Uzay” konulu yarışmalara tam 1 milyon 630 bin genç başvuru yaptı. Bu, yalnızca Türkiye için değil, dünya genelinde de dikkat çeken bir başarı.

Gaziantep’ten Teknofest 2025’e Çağrı: “Şampiyonluk Sizden, Ödül Bizden!”
08-10-2024 22:25

Zira, Avrupa’nın birçok ülkesinde bu kadar genç nüfus bile bulunmuyor. Türkiye’deki gençlerin bilim ve teknolojiye olan ilgisi her geçen yıl daha da artarken, Gaziantep olarak bu potansiyelin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de bu başarıya dikkat çekerek, Gaziantep’in TEKNOFEST 2025 için çalışmalarını sürdürdüğünü ve bu potansiyeli daha da ileri taşımak için gençleri desteklemeye devam edeceklerini belirtti. Şahin, açıklamasında, “Türkiye’nin en büyük bilim merkezi olan Gaziantep olarak finale çıkan ve dereceler alan takımlarımızla gurur duyuyoruz. TEKNOFEST 2025 için takımlarımızı şimdiden hazırlamaya başladık. Şampiyonluk sizden, ödül bizden! Silikon Vadisi sözümüz baki,” dedi.

Başkan Şahin, Gaziantep’in, bilim ve teknoloji alanındaki altyapı yatırımları ve gençlere yönelik projeleriyle her geçen gün bu alanda daha da güçlendiğini ifade ederken, genç girişimcilere çağrıda bulunarak 2025 TEKNOFEST yarışmalarında Gaziantep’in daha fazla şampiyon çıkarmasını hedeflediklerini vurguladı.

Kaynak: KentHaber27.com



HABER KAYNAĞI : AIGF
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER