Gündem

Gaziantep'te O festival neden iptal oldu?

Gaziantep fıstığının merkezi olan Nizip'te yapılması planlanan Fıstık Festivali iptal oldu. İptal kararının duyulmasıyla birlikte tepkiler de çığ gibi büyümeye başladı.

Gaziantep'te O festival neden iptal oldu?
17-08-2024 11:20

Nizip-Karkamış ilçelerinin en önemlileri gelir kaynakların olan fıstığın bu sene para etmemesi nedeniyle iki ilçe taban fiyata dikkat çekmek için geçtiğimiz günlerde traktör ve araç korteji yaparak miting gibi bir eylem yapmışlardı. CHP Gaziantep milletvekilleri ve İl Başkanının uzun süre yaptıkları Ankara mesaileri sonrasında Genel Başkanı Özgür Özel 24 Ağustos'ta Gaziantep'te "Fıstık Mitingi" için ikna edilmişti.

Mitinge sayılı günler kala, mitingden daha önce  festivalinin iptal edildiğinin açıklanması büyük tepkiye neden oldu. Yeşil altın olarak bililen ve bu yıl tarihi rekolte beklenen Gaziantep fıstığı için 24 Ağustos'ta düzenlenecek olan festivalin resmi izni alınmış olmasına ve tüm hazırlıklar yapılmasına rağmen hiç bir gerekçe gösterilmeden aniden iptal edilmesi akıllarda soru işareti bıraktı. İlçenin en büyük fıstık ihracatçısı tarafından "24 Ağustos'da Nizip ilçesi Fatih Sultan Mahallesi Millet Bahçesi içersinde Fıstık Festivali yapmak istiyorum.

İki gün sürecek festival 25 Temmuz'da gece saat 23:00'da sona erecektir" yazılı dilekçeye Nizip kaymakamlığı tarafından onay verilmiş, konser için sanatçı Baha ile ücret konusunda anlaşılmış ve organizasyonda eksiklik yapılmaması için ard arda toplantılar yapılmıştı. Ancak, festivalin bir gerekçe ortaya konulmadan iptal edilmesi tepkilere neden oldu. Fıstık taban fiyatlarına dikkat çekmek ve devlet desteğine alınması için farkındalık amacıyla festival düzenleyen komitenin iptal gerekçesini nasıl izah edeceğini ve bu tepkiler karşısında önümüzdeki saatler içinde ne gibi açıklama yapmasını bekleniyor. Gözler Festival düzenleyen komiteye çevrildi.


Kaynak: KentHaber27.com



HABER KAYNAĞI : AIGF
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER