Gündem

Gaziantep’te Konteynerler Boşaltılıyor: Kalıcı Konutlara Taşınma Süreci Başladı

Kahramanmaraş depremlerinin ardından İslahiye ilçesindeki afetzedeler, TOKİ tarafından inşa edilen kalıcı konutlara yerleşmeye başladı. Afetzedelerin taşınmasıyla boşalan konteynerler ise hızla kaldırılıyor, bu adım afetin izleri

Gaziantep’te Konteynerler Boşaltılıyor: Kalıcı Konutlara Taşınma Süreci Başladı
22-09-2024 07:29

"Asrın felaketi" olarak adlandırılan depremler sonrası Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapımına başlanan kalıcı konutların hak sahiplerine teslimi sürüyor. İslahiye Kaymakamı Mehmet Soylu, kalıcı konutlarını alan vatandaşların taşınma sürecinde olduklarını ve konteynerlerin boşaltıldığını belirtti.

**Depolama Alanlarına Sevk İşlemleri Sürüyor**

Kaymakam Soylu, açıklamasında şunları kaydetti: "Bugüne kadar 900'ün üzerinde konteynerde yaşayan vatandaşlarımızı kalıcı konutlarına taşıdık. Boşalan konteynerlerimizi hafta içi ve hafta sonu yoğun bir çalışmayla depolama alanlarımıza sevk ediyoruz. Kalyon Konteyner Kent, afet bölgesinde ilk açılan konteyner kentti ve artık burayı kapattık. Kalyon kent gibi dört konteyner kentimiz daha boşaltma aşamasına geldi. Bu süreci hızla tamamlayarak, afetin yaralarının sarılmasında önemli bir aşamayı geride bırakıyoruz."

Kaynak: KentHaber27.com



HABER KAYNAĞI : AIGF
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER