Ekonomi

Gaziantep’te İş Bankası’nda Hesabı Olanlar Dikkat! Son Tarih Geliyor

Gaziantep’te İş Bankası’nda banka hesabı olanları ilgilendiren önemli bir açıklama yapıldı. Banka, milyonlarca müşterisi için geri sayım başlattı. Bu listede adı olanların şubeye gitmesi gerekiyor.

Gaziantep’te İş Bankası’nda Hesabı Olanlar Dikkat! Son Tarih Geliyor
05-10-2024 22:53

Türkiye’nin dev bankası İş Bankası, milyonlarca müşterisini yakından ilgilendiren duyuruyu resmi internet sitesi üzerinden yaptı. İş Bankası, müşterisi olan ve hesabında bakiyesi bulunan herkese son tarihi belirtti. Her yıl düzenli olarak yayınladığı ‘Zamanaşımına Uğrayacak Hesaplar’ listesini güncelleyerek, bakiyesi bulunan ancak yıllardır kullanılmayan hesaplar için başvuru yapılmaması halinde tüm bakiyenin TMSF’ye otomatik olarak devredileceğini açıkladı.

6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun 83. maddesi gereğince, yatırım kuruluşları nezdindeki emanet ve alacakların zamanaşımına uğrayacağı tarihlerin bilgisi yayımlandı. Yatırımcılar, 2024 ve 2025 yıllarında zamanaşımına girecek olan bu alacaklar için dikkatli olmalı. İş Bankası’nın internet sitesi üzerinden zamanaşımına uğrayacak hesaplar saniyeler içinde sorgulanabilir.

Hak sahiplerinin, en son işlem veya yazılı talimat tarihinden itibaren on yıl içinde başvuruda bulunmamaları durumunda alacakları zamanaşımına uğrayacak. Bu kapsamda, yatırımcıların, zamanaşımına uğrayacak olan emanet ve alacaklarını geri alabilmeleri için belirtilen tarihe kadar geçerli kimlik belgeleri ile hesaplarının bulunduğu şubelere başvurmaları gerekiyor. Zaman aşımına uğrayan alacakların iadesi için hak sahiplerinin, 26.08.2021 tarihli Yatırımcı Tazmin Merkezi Yönetmeliği uyarınca Yatırımcı Tazmin Merkezi’ne başvuruda bulunmaları şart. Yatırımcılar, bu süreçte haklarını kaybetmemek için gerekli adımları zamanında atmalıdır.

Kaynak: KentHaber27.com



HABER KAYNAĞI : AIGF
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER