Asayiş

Gaziantep’te gençlerin uyuşturucu bağımlılığında endişe verici artış!..

Türkiye İstatistik Kurumu’ndan (TÜİK) alınan verilere göre uyuşturucu kullanımının Gaziantep’te gün geçtikçe arttığı öğrenildi.

Gaziantep’te gençlerin uyuşturucu  bağımlılığında endişe verici artış!..
30-05-2024 00:00

Artan uyuşturucuyla mücadele kararlılığı ve narkotik operasyonlara rağmen gençlerin uyuşturucuya olan ilgisinin arttığına dikkat çekiliyor.

Gaziantep Valisi Kemal Çeber " Narkotik operasyonlarında Türkiye'de ve Avrupa'da birinci sıradayız" diyerek uyuşturucu ile mücadelede elde edilen birincilikten söz etti. 

Vali Çeber 2024 yılının ilk 4 ayında kentte meydana gelen olayları ve yapılan operasyonları açıklayarak, işlenen suçların geçen döneme göre %25 azaldığını da dile getirdi.

Gaziantep Narkotik operasyonların fazla olması bölgede uyuşturucu kullanımının da arttığını akıllara getirdi. 

- Genç kullanımı artıyor.

Uyuşturucu ile mücadelede en dikkat çekici ve endişe verici olayın ise  yakalanan şüphelilerin ve bağımlıların çoğunun yaş olarak genç olması dikkat çekiyor.

Gençlerin uyuşturucuya karşı yönelimli olması aileleri tedirgin ederken, başımlı gençlerin uyuşturucudan geçici olarak keyif alması, aile ve çevre baskısına karşı başkaldırma isteği ve yanlış inançların etkileri yer alıyor. Uyuşturucu kullanan ve bağımlı adayı gençlere psikolojik destek verilmesi gerektiğine dikkat çeken uznanlar, mücadele in aileden başlayarak toplumun bütün kesimlerinde kararlılıkla sürmesini tavsiye ediyor.

- Gaziantep Avrupa ve Türkiye’de birinci.

Nisan 2024'te Gaziantep'te Narkotik Suçlarla Mücadele kapsamında yapılan operasyonlardan ortaya çıkan verilere göre; 103 kilo 158 gram esrar,

4 kilo 747 gram sentetik kannabionid, 236 gram eroin,

75 gram kokain, 26 adet hassas terazi, 11 adet ruhsatsız tabanca ve  3 adet tüfek ele geçirdiği, Operasyonlar kapsamında 1.717 şüpheli hakkında yasal işlem yapıldığı, 184 şüphelinin ise  tutuklandığı kaydedil.

- Kafa karıştıran birincilik.

Gaziantep Valisi Kemal Çeber’in Narkotik operasyonlarında Türkiye'de ve Avrupa'da birinci sırada olduğunu açıkladığı Gaziantep’te yaşanan sürecin sevindirici mi, düşündürücü mü olduğunu ise kafaları karıştırdı.

 Haber: Eda Eksen 

Kaynak: KentHaber27.com



HABER KAYNAĞI : AIGF
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER