Gündem

Gaziantep'te Deprem Anma ve Eğitim Merkezi Kurulacak

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenleri anmak ve deprem eğitimi vermek amacıyla Nurdağı ilçesine yeni bir merkez inşa edileceğini açıkladı.

Gaziantep'te Deprem Anma ve Eğitim Merkezi Kurulacak
28-02-2024 16:38

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 6 Şubat merkezli depremlerde hayatını kaybeden vatandaşları anmak ve deprem eğitimi vermek için Gaziantep'in Nurdağı ilçesine Deprem Anma ve Eğitim Merkezi inşa edileceğini duyurdu. Mimarlık ve inşaat mühendisliği öğrencileri için önemli bir kaynak olacak olan merkez, 10 bin metrekarelik bir alanda hayata geçirilecek. Başkan Şahin, Japonya'da benzer merkezleri inceleyerek proje hazırlıklarında fikir aldıklarını belirtti.

Deprem Anma ve Eğitim Merkezi, Nurdağı ilçesinde yıkıcı depremi anma, anlama ve eğitim amacıyla tasarlanmış olup bölgede yaşanan depremlerden etkilenen 11 il için önemli bir belge niteliği taşıyacak. Merkez, depremin gerçekleri ve etkilerini ziyaretçilere duyusal bir şekilde aktaracak ve interaktif bir deneyim sunacak. Aynı zamanda depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için anma törenlerinin düzenleneceği bir alan da olacak.

Kaynak: KentHaber27.com



HABER KAYNAĞI : AIGF
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER