Ekonomi

Gaziantep’in Yeşil enerji hamlesi BM Zirvesinde dikkat çekti

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Birleşmiş Milletler Geleceğin Zirvesi'nde, Gaziantep'in yenilenebilir enerji hamlelerinin altını çizerek, şehri sürdürülebilir kalkınmanın öncülerinden biri haline getirmeyi hedef

Gaziantep’in Yeşil enerji hamlesi BM Zirvesinde dikkat çekti
22-09-2024 22:45

Şahin, Gaziantep olarak 100 bin konutun enerji ihtiyacını güneş enerjisi ile karşılayacak projelere odaklandık. Şehrimizi sadece bölgenin değil, dünyanın da örnek aldığı bir enerji merkezi yapmayı amaçlıyoruz."dedi.

Gaziantep'in güneş enerjisi projeleri ve enerji verimliliği yatırımları ile Türkiye'nin yenilenebilir enerji hedeflerine katkı sunduğunu belirten Şahin, "İklim değişikliği ile mücadelede yerel yönetimlerin gücü, ulusal politikalar kadar önemli. Biz de bu bilinçle hareket ediyoruz ve yeşil enerji yatırımlarımızla enerji dönüşümüne liderlik etmeyi amaçlıyoruz."ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Şahin Türkiye’nin genel enerji dönüşümündeki yeriyle ilgili olarak şunları ekledi: "Türkiye, yenilenebilir enerji yatırımlarında önemli bir ivme yakaladı. Gaziantep olarak bu hareketin en ön safında yer alıyoruz. Bu projeler hem çevreyi koruyacak hem de şehrin enerji maliyetlerini ciddi şekilde düşürecek.

Gaziantep’in bu hamlesi, BM Zirvesi’nde birçok ülke tarafından takdirle karşılanarak, şehirlerin sürdürülebilir kalkınmada oynadığı önemli rolü bir kez daha ortaya koydu.

Kaynak: KentHaber27.com



HABER KAYNAĞI : AIGF
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER