Gündem

Gaziantep dikkat! Bugün dışarı çıkmayın

Yüksek hava sıcaklıkları nedeniyle zorlu günler geçiren vatandaşlara Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden can sıkıcı bir haber geldi. 19 Ağustos 2024 hava durumu raporuna göre, Türkiye'nin büyük bir kısmı kavurucu sıcakların etkis

Gaziantep dikkat! Bugün dışarı çıkmayın
19-08-2024 10:39

Yeni hava durumu raporuna göre, yurt genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin oldukça üzerinde seyredecek. Kıyı kesimlerde sıcaklıklar mevsim normallerinin 1-3 derece üzerinde olacakken, Marmara Bölgesi’nin güney kesimleri, İç Ege, Akdeniz Bölgesi’nin iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin kuzey kesimlerinde sıcaklıklar mevsim normallerinin 4-8 derece üzerinde olacak.

SICAKLIKLARIN 40 DERECEYİ AŞACAĞI İLLER

Meteoroloji uzmanlarının verilerine dayanarak hazırlanan tahminlere göre, Samsun, Sivas, Gaziantep, Gümüşhane, Kayseri ve Ordu’nun iç kesimlerinde, ayrıca Elazığ ve Malatya’da termometreler 40 dereceyi aşacak. Vatandaşların bu yüksek sıcaklıklar karşısında dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri almaları öneriliyor.

Sıcak hava dalgasının etkisiyle birlikte, özellikle dışarıda uzun süre kalacak kişilerin bol su tüketmeleri ve aşırı sıcaktan korunmaları önem taşıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sıcak hava dalgasının etkilerinin önümüzdeki günlerde de devam edebileceğini belirtiyor.

Kaynak: KentHaber27.com



HABER KAYNAĞI : AIGF
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER