Ekonomi

Gastronomiye Spekülatör Eli

Gaziantep’te yeme-içme sektöründe pahalılık gündemden düşmüyor. Gaziantep Lokantacılar Kebapçılar Pastacılar Tatlıcılar Baklavacılar ve Kafeteryacılar Esnaf Odası Başkanı Abdulkadir Katmerci, son 30 gün içerisinde toz şeker,

Gastronomiye Spekülatör Eli
17-04-2024 22:35

Gaziantep Lokantacılar Kebapçılar Pastacılar Tatlıcılar Baklavacılar ve Kafeteryacılar Esnaf Odası Başkanı Abdulkadir Katmerci, artan fiyatlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Katmerci, ‘’50 kilogramlık toz şeker, Ramazandan bir gün önce kredi kartıyla bin 200 TL’den satılıyordu. Bayram sonrasında bu ürünün fiyatı nakit alımda bin 450, kredi kartlı alımda ise bin 500 TL’den satılıyor. Baklava yapımında kullanılan ‘Kuş Boku’ olarak tabir edilen birinci sınıf boz iç fıstığın fiyatı 860 iken bugün bin TL’den satılıyor.  18 kilogramlık Ayçiçek yağı Ramazan ayı içerisinde 750 TL iken bugün 820 TL’den satılıyor. Küçükbaş erkek koyunun canlı kilogram fiyatı 130 TL iken bugün ise 205 TL oldu.’’

ÜRÜN ALIRKEN ZORLANACAĞIZ

Son 30 günde bu ürünlerin fiyatlarının artması için hiçbir neden olmadığını kaydeden Katmerci, ‘’Ticaret İl Müdürlüğü ile gerekli görüşmeler yapıldı. Valiliğimiz ile yapılacak olan Gastronomi Toplantısında bu konuyu tekrar dile getireceğiz. Bu fiyat artışlarına acil önlem alınmaz ise Gastronomi sektörü olarak çok büyük sıkıntı yaşayacağız. Bu da vatandaşların dışarıda yeme-içme ve kendi evine ürün alırken daha da zorlanacağı anlamına geliyor.  Çağrımız denetimlerin hızlı bir şekilde yapılması, aradaki fiyat spekülatörlerine gerekli cezaların verilmesidir’’ diyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak: KentHaber27.com



HABER KAYNAĞI : AIGF
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER