Politika

Eyüp Özkeçeci’den Deprem Yardımları İddialarına Sert Yanıt;

AK Parti Gaziantep Milletvekili Eyüp Özkeçeci, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde yapılan yardımlarla ilgili olarak ortaya atılan iddiaları kesin bir dille reddetti.

Eyüp Özkeçeci’den Deprem Yardımları İddialarına Sert Yanıt;
23-09-2024 00:54

Muhalefetin ve bazı medya organlarının haksız suçlamalarda bulunduğunu belirten Özkeçeci, "Muhalif bir grubun başını çektiği bazı basın yayın organları ve sosyal medya platformları üzerinden şahsım hakkında tamamen asılsız, mesnetsiz ve gerçek dışı iddialar gündeme getirilmiştir." ifadelerini kullandı.

Depremin ardından yurttaşlardan gelen yardımların kendi fabrikasına götürüldüğü yönündeki iddiaların ortaya atılması üzerine tepki gösteren Özkeçeci, bu iddiaların asılsız olduğunu vurguladı.

Özkeçeci, iddialara şu sözlerle yanıt verdi:  

“Belli gruplar tarafından ortaya atılan asılsız iddialar sonucunda, şahsıma atfedilen bazı ifadelerin çarpıtılarak ya da eksik şekilde kamuoyuna sunulduğunu üzülerek gözlemekteyim. Söylemlerimin tam ve doğru bir şekilde yansıtılmadığını belirtir, bu durumun bilgi kirliliğine neden olduğunu vurgulamak isterim. Bilindiği üzere 6 Şubat sabahı hepimizi derinden sarsan, hayatlarımızı alt üst eden bir felakete uyandık. Yaşadığımız bu tarifi mümkün olmayan felaketin yaralarının sarılması için, en başından beri hem bu vatanın yardımsever bir evladı hem de o dönemin il başkanı olarak, depremzede vatandaşlarımızın acısını paylaşmak, onlarla doğrudan temas kurarak taleplerini dinlemek ve ihtiyaçlarını gidermek için gece gündüz çalıştım.

Öncelikle şunu belirtmek isterim ki; o dönem, tek yürek olarak tüm ülkenin seferber olduğu ve eşi benzeri olmayan bir dayanışma ruhuyla toplanan yardımların fazlalığı, bu yardımların koordineli şekilde dağıtımının sağlanması ve muhafaza edilmesi süreçlerinin sağlıklı yürütülebilmesi için ilgili depolardaki doluluk oranı nedeniyle, AFAD ve Kızılay yetkililerinden gelen talepleri karşılayabilmek adına, diğer iş insanlarımız gibi ben de fabrikamızın kapılarını açarak yer temininde bulundum.

**'AFAD ve Kızılay Gönüllüleri Tarafından Dağıtıldı'**  

O dönem depomuzda muhafaza edilen malzemeler, depremzedelerimizin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla AFAD ve Kızılay gönüllüleri tarafından dağıtılmış olup, ilgili kurumlarca denetimi yapılmıştır. Yine o dönemde, işletmemizin kapıları yemek yeme, ısınma, barınma gibi temel ihtiyaçların karşılanması için ihtiyaç sahiplerine açılmış ve gerekli yardımlar tarafımızca sağlanmıştır. Böylesine hassas bir dönem üzerinden yapılan mesnetsiz iddialar, şahsıma yöneltilen karalama kampanyasının planlı bir parçasıdır. Halkımızdan ricam, milletçe tek yürek olarak gerçekleştirdiğimiz bu benzersiz dayanışmayı lekelemeye çalışanların asılsız iddialarına ve karalama kampanyalarına itibar etmemeleridir."

Kaynak: KentHaber27.com



HABER KAYNAĞI : AIGF
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER