Gündem

Bu kış zor geçecek!

Kış aylarına girilmesiyle birlikte vatandaşlar, artan doğalgaz ve kömür fiyatlarından dertli. Doğalgazda kabaran faturalar, kömür de ise fahiş artış sonrası vatandaşlar, kışı nasıl geçireceğini kara kara düşünüyor.

Bu kış zor geçecek!
17-12-2022 10:33

İthal kömürün 6 bin, yerli kömürün 4 bin TL’den satıldığı kentte esnaf da vatandaş da dertli…

Büyütmek için resme tıklayın

Gaziantep Mahrukatçılar Odası Başkanı Erdal Demir, esnafın sorunlarına ilişkin açıklamada bulundu. İthal kömürün 6 bin TL’den, yerli kömürün 4 bin TL’den satıldığı kentte esnafın zor günler geçirdiğini söyleyen Demir, kömür satışlarının yüzde 50 oranında düştüğünü ve esnafın kepenk kapattığını kaydetti.

KÖMÜRÜN TONU 6 BİN TL!

İthal kömürün tonunun 6 bin TL, yerli kömürün tonunun ise 4 bin TL olduğunu söyleyen Gaziantep Mahrukatçılar Odası Başkanı Erdal Demir, kömür satışlarının yüzde 50 düştüğünü ifade belirtti. Demir,  “Kömürcüler olarak son 20 yılın en durgun sezonunu yaşıyoruz. 20 yıldan beri böyle bir durgunluk görmedim. Vatandaş, torba torba kömür almaya başladı.”

100 TON KAÇAK KÖMÜR ELE GEÇİRİLDİ

Kaçak kömür sorununa değinen Demir, “Kaçak kömürleri şehre girmesini engellemek için Büyükşehir Belediyesi Zabıta Başkanı Ömer Yalım ve diğer ekiplerimiz ile birlikte koordineli şekilde çalışmalar yapıyoruz. Gerçekten kaçak kömür ile mücadelede Başkanımız Ömer Yalım ve ekibi elinden geleni yapıyor. Ne zaman arasak, anında müdahale ediyorlar. Bugüne kadar yapılan denetimlerde 100 ton kaçak kömür ele geçirildi. Bu tür kömürler genellikle köylere gidiyor. Dolayısıyla köy muhtarlarının ve Jandarmanın bu konuda bizlere destek vermesini bekliyor ve istiyoruz. Çünkü bu kömürler hem hava kirliliğine hem de insan sağlığına zarar veriyor.’’

SOSYAL MEDYADAN SATIŞLARA DİKKAT!

Yerli kömürlerin ithal kömür torbalarına konulup satıldığını vurgulayan Başkan Demir, “Yerli kömürlerin ithal kömür torbalarına konulup satıldığı yönünde şikayetler alıyoruz. Ayrıca katı yakıt belgesi olmayanlar sosyal medya üzerinden satış yapıyorlar. Bunlardan kömür alıp da mağdur olan çok kişi bulunuyor. Vatandaşımız mağdur olmak istemiyorsa sosyal medya üzerinden ve katı yakıt belgesi ve oda üyesi olmayan kişilerden kesinlikle kömür almasınlar. Her türlü bilgiyi odamızı arayarak alabilirler ve gereken desteği de kendilerine veririz” dedi.

DOĞALGAZ FATURALARI CEP YAKIYOR!

Kömürde manzara bu olurken, artan Eylül ayında doğalgaza yapılan zam sonrası kabaran faturalar vatandaşın gündeminde. Kentte doğalgaz kullanan vatandaşlar, artan faturalar nedeniyle ısıyı artırmaya korktuklarını, böyle giderse kış aylarını ısınma sıkıntısı ile geçireceklerini belirttiler. Yılbaşında da gelmesi muhtemelen zamma dikkat çeken vatandaş, ‘’Bu kış zor geçecek’’ görüşünden birleşti… 

Kaynak: KentHaber27.com



HABER KAYNAĞI : AIGF
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER