Ekonomi

Beşler Un BM’nin bölgedeki en büyük tedarikçisi

Gaziantep merkezli Beşler Group bünyesinde faaliyet gösteren Beşler Makarna Un İrmik Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş, Birleşmiş Milletler Gıda Programı’nın (WFP) Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki en büyük gıda tedarikçisi oldu. Beşle

Beşler Un BM’nin bölgedeki en büyük tedarikçisi
28-05-2024 09:14

Türkiye ile birlikte Ortadoğu ve Balkanlar’ın en büyük un üretim tesislerinden biri olan Beşler Makarna Un İrmik Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş, insani yardım alanındaki güçlü varlığını stratejik ortaklıklarla sürdürüyor. Şirket, 2016 yılından bu yana,  Birleşmiş Milletler Gıda Programı (WFP), GOAL, People In Need, Syrian Recovery Trust Fund ve Qatar Charity gibi önemli insani yardım kuruluşlarıyla yakın iş birlikleri içinde yer alıyor.

Şirket, bu anlamda her yıl milyonlarca kilogram un sağlayarak WFP'nin insani yardım faaliyetlerine destek oluyor. Beşler Un, 2023 yılında WFP'ye 6.095.300 kilogram un tedarik ederek, bu önemli insani yardım kuruluşunun projelerine katkı sağladı.

 

Önemli insani yardım kuruluşlarıyla yakın iş birlikleri

Beşler Un ile People In Need arasında 2018 yılında başlayan iş birliği, ortaklığın istikrarlı bir şekilde büyümesine olanak tanıdı. Şirket, People In Need'e 2023 yılında 2.405.000 kilogram un tedarik ederek, bu kuruluşun insani yardım projelerine destek oldu.

Suriye'deki iyileşme sürecine destek veren Syrian Recovery Trust Fund ile yapılan iş birliğine giden Beşler Un, 2023 yılında bu fon için 10.080.000 kilogram  buğday tedarik ederek, Suriyelilerin temel gıda ihtiyaçlarını karşılamaya yardımcı oldu. Şirket, 2023 yılında Goal için 5.521.000 kilogram un tedarik ederek, bu kuruluşun dünya çapındaki insani yardım projelerine katkı sağladı.

Ayrıca, Beşler Un, Qatar Charity ile yapılan iş birliği sonucunda bu kuruluşun  insani yardım projelerine de destek sağladı.  Şirket, 2022 yılında Qatar Charity için 316.890 kilogram un tedarik etti.

 

Bu güçlü iş birlikleri, bize daha fazla insana erişim ve etki sağlama fırsatı sunuyor”

Beşler Makarna Un İrmik Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mesut Çakmak,  bu iş birliklerinin şirketin insani misyonu doğrultusunda önemli adımlar olduğunu vurgulayarak  "İnsanların ihtiyaçlarını karşılamak ve toplumlara katkı sağlamak adına elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Bu güçlü iş birlikleri, bize daha fazla insana erişim ve etki sağlama fırsatı sunuyor. Bu kurumlar, birbirleriyle irtibat halinde oldukları için birbirlerine firma önerisinde bulunurlar ve bu nedenle bölgeye yardım yapılacağı zaman yer yer kapımızı kendileri çalarak ihale daveti gönderirler" dedi.

Gelecekte, Beşler Un'un bu değerli iş birliklerini daha da güçlendirip,  genişleteceğini kaydeden Çakmak, Şirketimiz, insani yardım alanındaki bu önemli rolünü sürdürerek, toplumlara ve insanlara katkıda bulunmaya devam edecektir Firmamız, 30 yılı aşkın süredir gıda sektöründe faaliyet göstermektedir. 2003 Irak krizi ve 2011 Suriye iç savaşı gibi bölgesel krizlerde bölge halkına gıda tedarik etmiştir. Yıllık 700 bin tona ulaşan ithalat hacmi ve yıllık 638 bin ton üretim kapasitesinin yanı sıra 80 araçlık tır filosuyla, bölgemizde meydana gelen iç savaşlar, pandemi, depremler ve benzeri durumlarda gıda tedariğine olanak sağlamıştır. Bunun yanı sıra firmamız; olağanüstü hallerde başta yerel yönetim ve ulusal kuruluşlar olmak üzere aynı şekilde uluslararası kurumlarla iş birliği yaparak bölgenin gıda tedariğine istikrar sağlayan güçlü ve köklü bir firma özelliğini taşımaktadır” şeklinde açıklamada bulundu.

 

Beşler Makarna Un İrmik Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş Hakkında

Beşler Makarna Un İrmik Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş., 1992 yılında Gaziantep 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde 24.000 m2'lik alanda buğday unu üretimine başladı. 1993 yılında günlük üretim kapasitesi 250 ton iken, teknolojisini sürekli yenileyerek kapasitesini artıran Beşler Un’un günlük üretim kapasitesi 2.126 tona ulaştı. Beşler Un, günümüzde tek yerleşkede 5 üniteden oluşan 2 fabrika binasıyla Türkiye'nin değil aynı zamanda Ortadoğu ve Balkanlarında en büyük un üretim tesisinden biri olma başarısını elde etti.

Ayrıca, yurt içinde bulunan 50 bayisi aracılığıyla pazarlama ağını genişleterek aranan bir marka olma özelliğini kazanan Beşler Un, yalnızca Türkiye'de değil aynı zamanda Irak, Suriye, Lübnan, Libya, Sudan, KKTC, Togo, Somali, Etiyopya ve birçok Afrika ülkesiyle birlikte 50 ye yakın ülkede tercih edilen bir marka haline geldi.

Hasat dönemlerinde köylü ve çiftçiden yüksek miktarlarda buğday alımı yaparak bölgenin en büyük buğday alıcısı vizyonuna ulaşan Beşler Un, yurt içinde Toprak Mahsülleri Ofisi'nin (TMO) depolarından, yurt dışında ise Kanada, Rusya, Ukrayna, Litvanya, Almanya gibi AB ülkelerinden alım yaparak yılda yaklaşık 700.000 ton ila 1.000.000 ton arasında buğday ithalatı gerçekleştiriyor.

2000 yılından itibaren Beşler Un, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından düzenlenen Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşunun yer aldığı “İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” ve ihracat hacimlerinin dikkate alındığı “Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçı Firmaları” listelerine düzenli bir şekilde kesintisiz olarak girdi. Şirket, “İSO İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" listesinde 2022 yılı “Üretimden Satışlar” kategorisinde 399. sırada yer almaktadır. Benzer şekilde Şirket, “Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçı Firmaları” listesinde 2022 yılı “Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamuller” sektör sıralamasında 36. sırada yer almakta olup, genel sıralamada 455. sırada yer almaktadır.

Beşler Un ayrıca, 2016 yılında Anadolu’nun En Büyük 500 Şirketi araştırmasında “Cirosunu En Çok Artıran Şirket” kategorisinde 3. sırada, “İhracatını En çok Artıran Şirket” kategorisinde ise 4. sırada yer aldı.

Kaynak: KentHaber27.com



HABER KAYNAĞI : AIGF
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER