USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Vize Sorunları Meslek Gruplarını Zorluyor: Milletvekilli Meriç’ten Hususi Pasaport Düzenlemesi Talebi

Bilgi ve enformasyon çağında meslek gruplarının güncel gelişmeleri takip edebilmesi için sınır ötesi seyahatlerin zorunlu hale geldiğini belirten Melih Meriç, "Özel sektörde çalışan doktorlar, eczacılar, mühendisler, mimarlar ve y

Vize Sorunları Meslek Gruplarını Zorluyor: Milletvekilli Meriç’ten Hususi Pasaport Düzenlemesi Talebi
21-09-2024 21:16

Gerekli tüm belgeleri sunmalarına rağmen, kamu hizmeti gören bu meslek gruplarının vize başvuruları reddedilmektedir. Bu durum, bilgi ve tecrübe paylaşımını engelleyerek tıp, inşaat, farmakoloji ve finans gibi alanlarda aktif rol almalarını kısıtlamaktadır. Benzer şekilde, köy ve mahalle muhtarları da uluslararası projeleri gözlemleyip bilgi ve deneyim kazanmak istediklerinde vize engeliyle karşılaşmaktadır," dedi.

**"Vize Sorunu Derinleşti, Yeni Pasaport Düzenlemeleri Zaruri Oldu"**  

Meriç, 2019 yılında avukatlar için yapılan hususi pasaport düzenlemesinin yetersiz kaldığını vurgulayarak, "Günümüzde vize sorunları daha da derinleşti. Bu nedenle eczacılar, doktorlar, mimarlar, mühendisler, yeminli mali müşavirler ve muhtarlar gibi kamu hizmeti gören serbest meslek grupları için de hususi damgalı pasaport hakkı sağlanması zaruri hale geldi. Bu amaçla hazırladığımız kanun teklifimizi sunduk ve Yüce Meclis'te eşitlik ve hakkaniyet çerçevesinde görüşülmesini umuyoruz," ifadelerini kullandı.

Kaynak: KentHaber27.com



HABER KAYNAĞI : AIGF
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ