USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Vali Tuncay Akkoyun, Aylık Asayiş Ve Güvenlik toplantısını değerlendirdi.

Mardin Valisi Akkoyun, Asayiş ve güvenlik verilerini değerlendirerek suç oranlarını azaltmak, huzur ve güven ortamının istikrarını sağlayarak vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmek ve oluşturulan güven ortamının devamını sağ

Vali Tuncay Akkoyun, Aylık Asayiş Ve Güvenlik  toplantısını değerlendirdi.
02-10-2024 16:40

  Mardin'de Eylül ayında  asayiş ve güvenlikte meydana gelen gelişmeleri değerlendirmek için toplandıklarını aktaran Vali Tuncay Akkoyun,

Asayiş ve güvenlik verilerini değerlendirerek suç oranlarını azaltmak, huzur ve güven ortamının istikrarını sağlayarak vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmek ve oluşturulan güven ortamının devamını sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

 Asayiş ve güvenlik konularındaki çalışmalarına hız kesmeden ve kararlılıkla devam ettiklerini ifade eden Vali Akkoyun;

Güvenlik kuvvetlerimiz gayretle çalışıp, Mardinli hemşehrilerimizle iletişim ve iş birliği içerisinde, teknolojik imkanları da aktif bir şekilde kullanarak, suç ve suçluyla mücadelede büyük başarılar sağlamaktadır.

Mardin’imizin huzur ve güven şehri olması için hemşehrilerimizin desteğini daima yanımızda görüyoruz. Suç ve suçluyla mücadelede verdikleri desteklerden dolayı Mardinli hemşehrilerime teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum.

Vatandaşlarımızın huzur, güven, birlik ve beraberlik içerisinde yaşamlarını sürdürebilmeleri için yıkıcı, bölücü ve her türlü terör tehdidini bertaraf etmek ana hedefimizdir. Milletimizin birlik ve beraberliğine kasteden bölücü terör örgütlerine karşı kararlı mücadelemiz devam etmektedir.

Bu anlayışla Eylül ayında Mardin’de, bölücü terör örgütü PKK ve FETÖ başta olmak üzere terör örgütlerine yönelik toplam 18 operasyon düzenlenmiştir. Bu operasyonlar sonucunda gözaltına alınan 27 kişiden 10’u tutuklanmıştır.”  Dedi.

              Terörle Mücadelede kararlyız

Terörle Mücadele ile birlikte Organize Suç Çetelerine yönelik operasyonların da kararlılıkla devam edildiğini söyleyen Vali Akkoyun “ Bu kapsamda ilimizde 9 operasyon düzenlenmiş olup 10 kişi hakkında da yasal işlem yapılmıştır.

İlimiz genelinde yapılan terör, asayiş, organize suçlar ile huzur ve güven uygulamalarında; 38 adet uzun namlulu silah, 79 adet ruhsatsız av tüfeği, 126 adet ruhsatsız tabanca ve 770 muhtelif mühimmat ele geçirilmiştir.” Diye konuştu

Düzensiz Göçle Mücadeleye devam ediliyor

Ülkenin  güvenliği huzur ortamının devamı için düzensiz göçle mücadelenin aralıksız devam ettiğini belirten Vali Akkoyun “

“İl Göç İdaresi Müdürlüğümüz bünyesinde kurulan Mobil Göç Aracımız, düzensiz göçle mücadele faaliyetleri kapsamında Mardin ve ilçelerinde farklı lokasyonlarda faaliyetlerini sürdürmektedir.

Ayrıca; İlimizde düzensiz göç ile mücadeleye ilişkin iş ve işlemlerin tek merkezden daha sağlıklı bir şekilde yürütülmesi amacıyla kurulan Düzensiz Göçmen Ön Kabul ve Sevk Merkezi kısa adıyla GÖKSEM geçtiğimiz ay itibariyle faaliyete geçerek hizmet vermeye başlamıştır.

Suriye sınır hattında yer alan ilimizde, ülkemize yasadışı yollarla geçmeye çalışan şahıslara yönelik gerekli çalışmalar devam etmektedir. Eylül ayı içerisinde Suriye’den ülkemize yasadışı yollarla geçmeye teşebbüs eden 173 şahıs Hudut Birliklerimiz tarafından hudut hattı ötesinde engellenmiştir. Sınırı geçmeye teşebbüs eden 4 şahıs sınırda görev yapan birliklerimiz tarafından yakalanarak kolluk kuvvetlerimize teslim edilirken, bu şahıslarla ilgili yapılan ilk incelemede bölücü terör örgütü mensubu olduğu belirlenen 2  kişi adli mercilere sevk edilmiştir.” İfadelerini kullandı.

Uyuşturucu bağımlılığına karşı hassasiyet

Bağımlılıkla mücadeledeki çalışmalarının da hassasiyetle devam ettirdiklerini kaydeden Vali Akkoyun. “Bir taraftan kolluk kuvvetlerimiz ilimizde uyuşturucu madde girişini engellerken diğer taraftan uyuşturucu madde kullanımının önlenmesi ve vatandaşlarımıza yönelik bilinçlendirme faaliyetlerini de sürdürmekteyiz.

Narkotik suçlarla mücadele kapsamında ilimizde Eylül ayı içerisinde toplamda 123 operasyon düzenlenmiş, operasyonlar kapsamında 51 kişi gözaltına alınmış, 8 kişi de tutuklanmıştır.

Yine kaçakçılıkla mücadelede ve huzur operasyonları kapsamında ilimizde Eylül ayı içerisinde 62 operasyon düzenlenmiş olup bu operasyonlar kapsamında 84 kişi hakkında yasal işlem yapılmıştır.

Huzur ve güven kapsamında yapılan uygulamalarda, aranan toplam 339 kişi ilimizde güvenlik güçlerimiz tarafından yakalanmış ve adli mercilere teslim edilmiştir.

Ayrıca; terör, ödeme sistemleri ve bilişim suçlarıyla mücadele, yasadışı bahis ve kumarla mücadele, çevrimiçi çocuk müstehcenliği ve tacizi ile mücadele ve suç gelirleriyle mücadele başta olmak üzere ilimiz genelinde Siber Suçlar kapsamında 3 operasyon yapılmış, bu operasyonlarda gözaltına alınan 12 kişiden 6’sı tutuklanmıştır.” dedi

Trafik denetimleri  devam ediyor

Bilindiği üzere, trafik kazalarının başlıca nedenleri arasında aşırı hız ilk sırada gelmektedir. Yaralanma ve ölümlü trafik kazalarını en aza indirmek konusunda trafik kurallarına uyulması hayati önem taşımaktadır. Bu amaçla aşırı hız, alkollü araç kullanımı, sürüş sırasında cep telefonu kullanarak sürücünün dikkatinin dağılması, kırmızı ışık ihlalleri, trafik işaret ve işaretçilerine uyulmaması, emniyet kemerlerinin kullanılmaması maalesef acı sonuçlara neden olmaktadır.

Trafik Denetimleri kapsamında Polisimiz ve Jandarmamız tarafından Eylül ayında 3 bin 350’si okul servisleri olmak üzere 87 bin 132 araç denetlenmiştir.”  Şeklinde sözlerini sürürdü.

 

Kaynak: mardinsoz.com



HABER KAYNAĞI : AIGF
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ