Mardin Tekstilciler Derneği, Organize Sanayi Bölgesi Hizmet binasında 2. Genel Kurul toplantısını yaptı. Oluşturulan divan kuruluna tek liste verildi. Dernek eski Başkanı Ahmet Azun yeniden başkanlığa seçildi.
Seçim öncesi, derneğin faaliyetlerini başkan yardımcısı İbrahim Batuk katılımcılara anlattı.
Başkan Ahmet Azun, yaptığı selamlama konuşmasında tekstilin gelişimin ve hedeflerin anlattı. Azun “Yaklaşık 3 yıl önce etik ticareti önemseyen, bir grup sanayici ile başladığımız bu yolculuğumuzda bugüne geldiğimizde yüzleri aşan üyemiz ve binlerce çalışanımız ile Mardin’imizin ve bölgemizin en önemli sivil toplum kuruluşlarından birisi haline geldik.” dedi.
Tekstil sanayicilerinin gelişimini ve değişimini yönetmek, danışmanlık ve rehberlik hizmetini vermek olan derneğin, şehrin ekonomik, toplumsal ve kültürel alanda da gelişimine katkı sunmak adına projeler gerçekleştirmeyi hedeflediklerine dikkat çekerek “ Sektörümüzle ilgili Rakamsal olarak bazı veriler paylaşmak istiyorum, 2010 yılına kadar neredeyse bölgede ve Mardin’de olmayan bir sektörden 2024 yılına girdiğimiz bu günlerde milyarlarca liraya varan ticari bir hacme ulaşan bir sektör haline gelmiştir. Bunlar yeterli mi tabi ki değil. Sektörü daha da çok geliştirmek adına yatırımlarımızı daralan piyasa ve yoğun bir şekilde hissedilen ekonomik krize rağmen artarak devam etmektedir. Çok sevdiğimiz kentimizin her alanında yaşanan sorun ve sıkıntıların çözümünde, sorumluluk almaktan ve çözümüne katkı sunmaktan geri durmayacağımızı ifade etmek istiyorum. Bize bu çalışmalarımızda yardımlarını esirgemeyen tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Kendi Markalarımızı Yaratalım
Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nasır Duyan, son dönemde OSB yatırım yapmak isteyenler arasında en fazla istihdam sağlayacak yatırımcılara öncelik verdiklerinin altını çizdi. Duyan “ OSB olarak, bulgur, un ve makarna ile anılmak istemiyoruz. Mardin’in kalkınmasında lokomotif görevi üstlenecek, geniş istihdam alanları yaratacak yeni yatırımlara yönelmeye karar verdik. Bu konuda ne iyi yatırım tekstildir. Sektörel olarak kümeleşmemiz ve güç birliği yapmamız gerekir. Uncular ihracatta ikici sırada iken dışa bağımlılıktan dernekleştikten sonra kurtulabildiler. Tekstilde de dağınıklığı ortadan kaldırmamız güç birliği yapmamız ve kendi markalarımızı yaratmamız gerekir ki hedeflerimize ulaşabilelim. Ticarette rakip, örgütlenmede iş ve güç birliğimizi sağlamak durumundayız “ dedi.
İstişare Kültürümüzü geliştirmeliyiz
Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hatip Çelik, geçmiş ile yüzleşirken, geleceğin temelini atmanın verdiği özgüven ile istişare kültürünü geliştirmenin sağlayacağı faydaya dikkat çekti. Yeniliklere açık olmanın gerekliliğine de vurgu yapan Çelik “ Bölgemizde geleneksel tarım ürünleri yanında mısır ekim girişimlerini bir çok çiftçi inandırıcı bulmamıştı. Verimi gördükten sonra ikinci ürün olarak benimsendi. Bölgemizde istişare ve işbirliği kültürünü daha sağlam temeller üzerine oturtmalıyız. Bunu başarabilirsek ticarette hedeflerimize daha kolay ulaşabiliriz. Tekstil yatırımcılarının bölgemizde yarattığı istihdam, gençlerimizin geleceğini aydınlatıyor. Çocuklarımız nerede çalışacak ne iş yapacak kaygıları ortadan kaldırıyor. Bilhassa genç kızların evlerindeki rahatlıkta çalışıp aile bütçelerine sağladıkları katkıyı önemsiyoruz “ şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından, divan başkanlığına tek liste verildi, liste oy birliğiyle kabul edildi. Ahmet Azun yeniden başkanlığa getirilirken, Bari Akkurt ve İbrahim Batuk başkan yardımcılıklarına, Sekreterliğe Yusuf Kaya , Saymanlığa Aziz Bakay üyeliklere ise Mehmet Azun ve Mehmet Nezir Acıbuca getirildi.
Yönetim Kurulu yedek üyeliklerine Abdulhalık Kerimoğlu, Eyüp Bakay, Eyüp Kaya, Ahmet Batuk, Ramazan Taşkan, Mehmet Efetürk ve Hüseyin Bozkurt, Denetim kurulu asıl üyeliklerine Ferhat Demir, Veysi Söğüt, Murat Azun, yedek üyeliklere ise Mahmut Kaya, Mehmet Can Kezer ve Burcu Mungan getirildi.
Kongreye, oda başkanları, ilgili kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum kuruluş temsilcileri, katıldı.
Kaynak: mardinsoz.com
HABER KAYNAĞI : AIGF