USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Sudan'dan Üst Düzey Heyet Gaziantep'i Ziyaret Etti

Sudan Devleti'nden üst düzey bir heyet, Gaziantep'i ziyaret ederek çok sayıda özel ve devlet kurumuyla görüşmelerde bulundu.

Sudan'dan Üst Düzey Heyet Gaziantep'i Ziyaret Etti
22-07-2024 18:20
Heyette Nil Nehri Eyaleti Valisi Dr. Muhammad Al-Badawi Abdel Majid, Nil Nehri Eyaleti Hayvancılık ve Mera Bakanı Dr. Najda Arbab, Sudan Ankara Büyükelçisi Nadir Yusuf El Tayyip, Nil Nehri Eyaleti Yatırım Müdürü Osman Abdulrahim Amara Muhammed, Vali Ofis Müdürü İsmet Al Ivad Ahmad İsmail, Valilik Merasim Müdürü Jamal Abdulnaser Mahmud Haj Ali, Arap İşadamları Derneği üyesi Abdul Ghafour Saleh Asfour ve Gaziantep Basın Cemiyeti Başkanı Arif Kurt yer aldı.

Sudan Halkının Yanındayız

Ziyaret sırasında, Gaziantep Vali Yardımcısı Muhammet Önder, Afrika halklarının yanında olduklarını ve Sudan halkına büyük önem verdiklerini belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Sudan'a yönelik ilgisinin ve desteklerinin açık olduğunu ifade eden Önder, imzalanan anlaşmalar ve hayata geçirilen Türk projeleri aracılığıyla Sudan Devleti'ne destek olduklarını söyledi.
Nil Nehri Eyaleti Valisi Dr. Muhammad Al-Badawi Abdel Majid, sıcak karşılamalarından dolayı yetkililere teşekkür ederek, Gaziantep'in sanayi ve ticaret anlamında çok iyi bir üne sahip olduğunu belirtti. Sudan olarak Gaziantep'in bu alanlardaki deneyimlerinden faydalanmak istediklerini ve Türkiye ile her konuda anlaşmalara hazır olduklarını ifade etti.

Kardeş Belediye Olmak İstiyoruz

Görüşmelerin ikinci ayağında heyet, Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Heyeti, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Zehra Ünal karşıladı. Zehra Ünal, belediyenin projelerini ve Türkiye'deki belediye sistemlerinin nasıl çalıştığını anlattı. Nil Nehri Eyaleti Valisi Dr. Muhammad Al-Badawi Abdel Majid, Gaziantep Belediyesi ile kardeş belediyecilik alanında anlaşmak istediklerini ve belediye hizmetleri konusundaki deneyimlerinden faydalanmak istediklerini belirtti.

Şahinbey Belediyesi Ziyareti

Heyet, ziyaret kapsamında Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nu da makamında ziyaret etti. Tahmazoğlu, belediyenin yaptığı hizmetler ve eserler hakkında bilgi vererek deneyimlerini Sudan halkıyla paylaşmaya hazır olduklarını ifade etti. Nil Nehri Eyaleti Valisi Dr. Muhammad Al-Badawi Abdel Majid, sıcak karşılamadan dolayı Mehmet Tahmazoğlu'na teşekkür etti ve ülkesinde de benzer hizmetleri görmek istediklerini belirtti. Vali, Nil Nehri Eyaleti'nin belediye başkanlarından oluşan bir heyetin yakın zamanda Şahinbey Belediyesi'ni ziyaret edeceğini söyledi.

Organize Sanayi Bölgesi Ziyareti

Ziyaretin son ayağında heyet, Gaziantep Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Heyeti, Organize Sanayi Bölge Müdürü Cengiz Şimşek karşıladı. Şimşek, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nin Türkiye'nin en büyük sanayi bölgesi olduğunu ve burada 300.000 kişinin çalıştığını belirtti. Farklı sektörlerde hizmet verdiklerini ifade eden Şimşek, Nil Nehri Eyaleti Valisi Dr. Muhammad Al-Badawi Abdel Majid, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nin projelerini yakından takip ettiklerini ve bu başarıları Sudan'da da görmek istediklerini belirtti. Vali, bu konuda her türlü yardımlaşmaya hazır olduklarını ifade etti.

Millet Camii Ziyareti

Heyet daha sonra Millet Camii'ni gezdi. Caminin ihtişamı ve mimarisini çok beğendiler.

Kaynak: KentHaber27.com



HABER KAYNAĞI : AIGF
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ