USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Şamil Tayyar: “Bahçeli’nin Öcalan’a TBMM’de Konuşma Çağrısı Tüm Ezberleri Bozdu”

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin, terör örgütü PKK’nın lideri Abdullah Öcalan’ın TBMM’de konuşturulması yönündeki çağrısı, siyasette büyük yankı uyandırdı. Al parti önceki dönem milletvekili Şamil Tayyar, Bahçeli’nin b

Şamil Tayyar: “Bahçeli’nin Öcalan’a TBMM’de Konuşma Çağrısı Tüm Ezberleri Bozdu”
22-10-2024 22:24

Tayyar, Suriye’nin kuzeyinde ABD’nin himayesinde bir PKK devleti kurulması ihtimalinin satın alındığını, bölgede ABD ile yeni bir gelecek inşa edilmek istendiğini ifade etti. Tayyar, Öcalan’ın çağrısıyla Kandil’in dağılmayacağını ve ABD’nin onayı olmadan bu bölgede yaprak bile kımıldamayacağını vurguladı.

Kandil’in liderlerinin Avrupa’ya gönderilip geride kalanların Suriye’de ikamete zorlanmasını içeren bir senaryonun, PKK’ya Suriye’de devlet hediye etmeyi amaçladığını ve bu planın daha önceki çözüm sürecinde de gündeme geldiğini hatırlatan Tayyar, “Sonuç malum” dedi.

Tayyar, terör örgütünü merkeze koyan hiçbir politikanın başarıya ulaşamayacağını ve bunun daha önce tecrübe edildiğini belirtti. Türkiye’nin kapsayıcı bir demokrasiye ve hak özgürlüklerinin genişletilmesine ihtiyaç duyduğunu söyleyen Tayyar, “Kürt kardeşlerimizle yeni bir gönül köprüsü inşa edilmeli, helalleşme sağlanmalıdır. Bunun yolu, terörist başına umut vermekten değil, 85 milyonun tamamına umut vermekten geçer,” ifadelerini kullandı.

Tayyar ayrıca, FETÖ elebaşını alıp PKK liderini Türkiye’ye geri gönderenlerin, Gülen ölünce Öcalan’ı diriltmek istemelerinin beyhude olduğunu belirtti. “Bebek katili Öcalan’ı TBMM Genel Kurulu’nda konuşturmaya kimsenin gücü yetmez, fayda da etmez,” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Kaynak: KentHaber27.com



HABER KAYNAĞI : AIGF
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ