USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Nizip-Karkamış Duble Yol Projesinde Sona Yaklaşıldı

Gaziantep’te Nizip ile Karkamış ilçelerini birbirine bağlayan duble yol çalışmasında sona yaklaşılıyor. Yapımı hız kesmeden devam eden yolun yüzde 80’lik kısmının tamamlandığı açıklandı.

Nizip-Karkamış Duble Yol Projesinde Sona Yaklaşıldı
07-10-2024 14:54

Çalışmaları yerinde inceleyen AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, projenin bölge için stratejik önem taşıdığını vurguladı.

Bölge İçin Stratejik Öneme Sahip

Proje, yalnızca Nizip ve Karkamış ilçelerini değil, Türkiye ile Suriye arasındaki bağlantıyı da güçlendirecek. Çiftçiler ve köylüler için ulaşımda büyük kolaylık sağlayacak olan duble yol, 0-29. kilometre aralığında bölünmüş yol olarak binder seviyesinde tamamlanmış durumda. Karkamış bağlantısının son 1500 metrelik kısmında ise toprak işleri devam ediyor.

Eylül 2025’te Tamamlanacak

Yolda güvenli bir seyir ve fiziksel konfor sağlayacak son asfalt tabakası (5 cm kalınlık) ise döşenme aşamasında. Tamamlanan kısımlarında çift yönlü ulaşımın sağlandığı yolun, Eylül 2025’te tümüyle hizmete girmesi planlanıyor.

Ali Şahin, Nizip ve Karkamışlı vatandaşlara şimdiden hayırlı olmasını dileyerek, “Yolumuzun güvenli ve huzurlu yolculuklar sunmasını temenni ediyorum,” dedi. Proje tamamlandığında, bölge halkının ve çiftçilerin ulaşım imkanları önemli ölçüde artacak.

Kaynak: KentHaber27.com



HABER KAYNAĞI : AIGF
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ