USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Nizip-Karkamış Arası Duble Yol Çalışmasının %80’i Tamamlandı

Nizip ve Karkamış ilçeleri arasındaki duble yol projesi hız kesmeden devam ediyor.

Nizip-Karkamış Arası Duble Yol Çalışmasının %80’i Tamamlandı
07-10-2024 14:52

 Bölge için büyük stratejik öneme sahip olan bu proje, Nizip ilçesi ile Karkamış ilçesini ve Türkiye ile Suriye’yi birbirine bağlayan önemli bir güzergah üzerinde bulunuyor. Şu ana kadar yolun %80’lik kısmı tamamlanmış durumda.

Yapılan incelemelerde, Nizip-Karkamış kavşağından itibaren başlayan yolun 0 ile 29. kilometreleri arasındaki kısmının bölünmüş yol olarak binder seviyesinde tamamlandığı ve Karkamış bağlantısının son 1500 metrelik kesiminde toprak işlerinin devam ettiği belirtildi. Yolun son asfalt tabakası olan 5 cm kalınlığındaki aşınma tabakası ise halen yapım aşamasında.

Tamamlanan kısımlarda çift yönlü ulaşım sağlanan duble yolun, 2025 yılı Eylül ayında tamamen bitirilerek hizmete açılması planlanıyor. Yetkililer, bu yeni yolun bölge halkına güvenli ve konforlu bir ulaşım sağlayacağını belirterek, Nizipli ve Karkamışlı vatandaşlara şimdiden hayırlı olmasını diledi.

Yolun tamamlanmasıyla hem köylüler hem de çiftçiler için önemli bir kolaylık sağlayacak olan bu duble yolun, bölge ekonomisine de olumlu katkılar sağlaması bekleniyor.

Kaynak: KentHaber27.com



HABER KAYNAĞI : AIGF
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ