USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren yemek kartı kararı!

Danıştay, uzun süredir devam eden yemek yardımı davasında önemli bir karar aldı. Buna göre, işverenlerin çalışanlarına yemek kartları aracılığıyla yaptığı yemek yardımları yeniden sigorta priminden muaf tutulacak.

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren yemek kartı kararı!
19-09-2024 11:56

Daha önce yemek kartlarıyla yapılan yardımlar, ayni yardım olarak değerlendirilip prime esas kazanca dahil edilmiyordu. Ancak, 2022 sonunda Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yayımlanan 2022/22 sayılı genelge ile bu uygulama değişti ve günlük belirlenen sınırın üzerindeki yardımlardan sigorta primi alınacağı kararlaştırıldı. Bu durum, işverenler arasında rahatsızlık yarattı ve birçok işletme, çalışanlarının yemek yardımı miktarlarını kısıtlamak zorunda kaldı. Danıştay, SGK'nın genelgesindeki yemek kartlarıyla ilgili maddelerin 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'na aykırı olduğuna hükmederek iptal kararı verdi. Bu karar, yemek yardımlarının sigorta primine tabi tutulmaması yönündeki eski düzenlemenin yeniden yürürlüğe girmesini sağladı. Bu iptal kararı, işverenlerin yemek yardımlarında ek prim maliyetiyle karşılaşmaksızın çalışanlarına daha fazla destek sunabilmelerinin önünü açtı. Böylece, yemek yardımları yeniden daha geniş bir kapsamda yapılabilecek.

Yeni Genelge Beklentisi

Danıştay’ın iptal kararının ardından, SGK’nın da bu karara uyumlu yeni bir genelge hazırlığı içinde olduğu belirtiliyor. Bu gelişme, genelgeye karşı yapılan tüm işlemleri ortadan kaldırarak, eski hukuki duruma dönüşü sağlamış olacak.

Kaynak: KentHaber27.com



HABER KAYNAĞI : AIGF
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ