USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

MAÜ’den, Çocuklara ". "Narin'ce Davranalım" etkinliği

Mardin Artuklu Üniversitesi öğrencileri, çocuk hakları konusunda toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla anlamlı bir etkinlik düzenledi.

MAÜ’den, Çocuklara
22-10-2024 09:18

Mardin Artuklu Üniversitesi öğrencileri, çocuk hakları konusunda toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla anlamlı bir etkinlik düzenledi. "Narin'ce Davranalım" sloganıyla hayata geçirilen etkinlikte, sokak ve parklarda oynayan çocuklara balon ve oyuncaklar dağıtıldı.

Etkinlik, Mardin Merkez Karayolları Parkı ve Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşti. Tarih Gönüllüleri Topluluğu’nun liderliğinde gerçekleştirilen organizasyonda, üniversite öğrencileri çocuklara yönelik şiddet ve ihmale dikkat çekmeyi hedefledi. Topluluk başkanı Ömer Aslan, etkinliğin amacının, toplumda çocuklara verilen değerin altını çizmek ve çocukların haklarına dair farkındalık oluşturmak olduğunu belirtti.

Aslan, "Son dönemde ülkemizde yaşanan çocuklarla ilgili olumsuz olaylara sessiz kalmak istemedik. Çocukların hak ettikleri değeri görmeleri, korunmaları ve sevgiyle büyümeleri gerektiğine inanıyoruz. Bu yüzden ‘Narin’ce Davranalım’ adı altında onlara hediyeler dağıtarak bir farkındalık yaratmaya çalıştık," dedi. Ayrıca, bu tür etkinliklerin devam edeceğinin altını çizen Aslan, herkesi çocuklara karşı daha duyarlı olmaya davet etti.

Etkinliğe katılan çocuklar yapılan organizasyondan büyük mutluluk dudu. Üniversite öğrencileri bu tarz sosyal sorumluluk projelerinin daha da yaygınlaştırılması gerektiğini vurguladı.

 

Kaynak: mardinsoz.com



HABER KAYNAĞI : AIGF
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ