USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Mardin’de 5 Aile Barış Masasına oturdu

Dört Yıl Önce bir ihale yüzünden 5 aile karşı karşıya gelmiş, yaralanmalar meydana gelmişti. İş İnsanı Ali Bilen ve Ahmet Çelik devreye girdi, aileleri barıştırdı.

Mardin’de 5 Aile Barış Masasına oturdu
23-09-2024 09:50

Mardin’de 4 yıl önce Dora, Doran, Tunç ile Olcar ve Çakıl aileleri arasına bir ihale nedeniyle çıkan kavgada çok sayıda kişi yaralanmıştı. Olayda ölüm vakasının olmaması iki aile arasında kan davası yerine husumetin başlamasına neden oldu. Hayırsever İş İnsanı Ali Bilen ile Ahmet Çelik iki aile büyükleriyle görüşmeler yaptı, ardından İl Müftülüğü Barış Komisyonu devreye girdi. 5 Aile Bilen Tesislerin bir araya geldi, kucaklaşarak barıştı. Barışa katılan yaklaşık bin kişiye tatlı, pasta ve meşrubat ikram edildi.

Mardin İl Müftüsü Dr. Enver Türkmen, barışan ailelere hitaben yaptığı konuşmada, işlem, şikayet ve sorunların, kurumlarda ve adli makamlarda halledilmesi gerektiğine vurgu yaparak “Kavgadan kar eden yok, barıştan da zarar eden yok. İnancımız gereği barış ortamının sağlanmasında hepimize sorumluluklar düşüyor. Hayırsever iş insanlarımızın yanında devreye giren İl Müftülüğümüz Barış Komisyonuna  aile büyüklerinin gösterdiği duyarlılığa teşekkür ediyorum. Birbirimizi öldürmek için değil, yaşatmak için mücadele etmemiz dinimizin emridir.” Dedi.

Kaynak: mardinsoz.com



HABER KAYNAĞI : AIGF
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ