USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

İmam-Hatipler Haftası kutlandı

İmam-Hatipler Haftası kutlandı

İmam-Hatipler Haftası kutlandı
22-10-2024 15:47
İmam-Hatipler Haftası kutlandı
Kilis İl Müftüsü Alettin Bozkurt 13-21Ekim İmam Hatipler haftası münasebetiyle düzenlenen programa katıldı.
Kilis Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans salonunda düzenlenen programda, tüm öğrenci ve öğretmenlerin İmam Hatip haftasını kutlayan İl Müftüsü Bozkurt aynı başlıkla bir konferans verdi.
Konferansta konuşan İl Müftüsü Bozkurt, "İmam-Hatipli olmak bir lütuftur, bizler peygamberlerin varisleriyiz, her konuda örnek olmamız lazım, çok okumamız lazım kendimizi iyi yetiştirmemiz lazım hedefimizi yüksek tutmamız lazım, iki günü eşit olan zarardadır buyuruyor peygamber efendimiz(s.a.s.), öyleyse her gün biraz daha ilmimizi, ibadetimizi artırmamız lazım.
 Bu ümmetin dinini sahih kaynaklardan öğrenen ilim ehline ihtiyacı vardır, dinimizin ana kaynağı Kitap ve Sünnettir ve orjinali arapçadır bundan dolayı arapça dilinide iyi kavramamız lazım" dedi.
Program öncesi okul müdürü Mustafa Şen'i makamında ziyaret eden Müftü Bozkurt, Mustafa Şen'in imam hatipler haftasını tebrik etti.
İmam hatip okulları, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı olarak açılan ve genel ortaöğretim sistemi içerisinde yer alan köklü kurumlarımızdandır. 
 1924 tarihli Tevhid-i Tedrisat Kanuna dayalı olarak kurulmuştur. 
13.10.1951 tarih ve 601 sayılı Müdürler Komisyonu Kararının 17 Ekim 1951 tarihinde dönemin Millî Eğitim Bakanı Tevfik İleri tarafından onaylanmasıyla bugünkü imam hatip okulları resmi olarak açılmıştır. Halen, 1973 Tarih ve 1739 Sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu ile 2012 Tarih ve 6287 Sayılı Kanun kapsamında okullarımızda fen, sosyal, dil, spor, sanat ve kültür dersleri ile birlikte Temel İslam Bilimlerine ait dersler verilmektedir.
(Haber Merkezi)

Kaynak: vizyonhavadis.com



HABER KAYNAĞI : AIGF
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ