USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Hizmet-İş Sendikası’ndan çağrı! Düzenleme şart

Hizmet-İş Sendikası Gaziantep 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Hoşaf, işçilerde yapılan vergi ve kesintilere ilişkin açıklama yaptı. Hoşaf, “Vergi ve kesinti oranı yüzde 10 seviyesine sabitlenmeli” dedi.

Hizmet-İş Sendikası’ndan çağrı! Düzenleme şart
30-11-2023 21:06

Hizmet-İş Sendikası Gaziantep 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Hoşaf, Ocak ayından itibaren vergiye girmeye başlayan emekçi ve işçilerin yılın 4. ayından itibaren giderek artan vergi dilimi oranlarına tepki gösterdi.

İşçilerin vergi sorununa dikkat çeken Hoşaf, “Ocak ayından itibaren vergiye girmeye başlayan emekçi ve işçilerimiz yılın 4. ayından itibaren giderek artan vergi dilimi oranları, yılın son çeyreğinde daha da hissedilir duruma geldi.” şeklinde konuştu. Hoşaf, “Emekçilerimizin alın terindeki vergi ve kesintiler çok yüksek. Vergi ve kesinti oranı yüzde 10 seviyesine sabitlenerek ocak ayından yılsonuna kadar alacağı emeğinin ücretinin hep aynı kalması gerekiyor.” değerlendirmesinde bulundu.

“Vergi ve kesintiler için çalışma yapılmasını istiyoruz”

Başkan Hoşaf, “Emekçiler her ay ne kadar vergi ve kesinti olacak diye daha maaşlarını almadan farklı düşünceler içerisine giriyorlar. Bu da emekçi ve işçilerimizin aile yaşantılarına ve çalışmalarına olumsuz yansıyor. Asgari ücret tespit komisyonunun aralık ayı içerisinde yapacağı toplantılarda işçi ve emekçilerin alın terindeki vergi ve kesintiler için de bir çalışma yapılmasını istiyoruz.”

“Vergi sabitlenmeli”

İşçiden alınan verginin ocak ayında belirlenerek yılsonuna kadar sabitlenmesi gerektiğini belirten Hoşaf, “İktisadi İşbirliği ve Gelişme Teşkilatı (OECD) verilerine göre ülkemizde, ücretlilerin gelirlerinin yaklaşık yüzde 37,2’si gelir vergisi, sigorta primi, işsizlik ödeneği ve diğer kesintilere gitmektedir. Dolayısıyla, ücret gelirlerinin vergilendirilmesi hususunda düzenlemeler yapılması önem arz etmektedir. Bu çerçevede Hizmet-İş Sendikası Gaziantep 2 nolu Şube Başkanlığı olarak ücret gelirlerinin vergilendirilmesine ilişkin; acil olarak bu süreçte tüm ücretliler üzerinden alınan vergi oranının % 10 olarak belirlenmesi gerekiyor.” dedi.

“İşçilerin maaşı azalıyor”

Brüt asgari ücret üzerinde gelir elde eden çalışanlar yıl ortasında net asgari ücret altında ücret aldıklarına dikkat çeken Hoşaf, “Şu an ülkemizde ücretlerin neredeyse yüzde 40’ı gelir vergisi, sigorta pirimi gibi kesintilere gidiyor. Ücretli çalışanların yılın başında almış olduğu ücretler ile yılsonunda aldığı ücretler yüksek vergi dilimleri neticesinde dörtte bir oranında azalmış bulunuyor. Çalışanların eline geçen net ücret, vergi dilimlerinin değişmesi nedeniyle, yıl içerisinde azalmaktadır. Ücretli çalışanın bir yandan enflasyon nedeniyle satın alma gücü gerilerken öte yandan artan vergi oranı nedeniyle net ücreti önemli oranda azalmaktadır.” ifadelerini kullandı.

“Çözüm bulunmalı”

Hoşaf konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın her platformda ve her alanda vergili dilimin %10 a sabitlenmesi gerektiğini ve bunun için vergi düzenlemesi ile ilgili çalışma yapılması gerektiğini her yerde dile getirmiştir. Hatta vergi dilimi ile çalışma raporu hazırlanarak geçtiğimiz yıl cumhurbaşkanlığına teslim edilmiştir. Emekçi ve işçilerin çalışma hayatlarını, yaşam tarzlarını ve ekonomik yaşantılarını da derinden etkileyen vergi dilimi ve kesintiler için acil bir çalışma yapılmalı, çözüm bulunmalı. Emekçi ve işçilerimizin yıllardır çözülmeyen alın terindeki vergi ve kesintiler kabul edilebilir bir seviyeye getirilmelidir.

Hoşaf’tan “Düzenleme yapılsın” çağrısı

 Hizmet-İş Sendikası Gaziantep 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Hoşaf son olarak şunları kaydetti:

“Emekçi ve işçilerimizin alın terindeki kesinti ve vergi dilimleri yüzde 10’a sabitlensin. En kısa sürede bu konunun çözüme kavuşması için emekçi ve işçilerimiz adına her platformda sesleri olmaya devam edeceğiz.”

Kaynak: KentHaber27.com



HABER KAYNAĞI : AIGF
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ