USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Gaziantep’te yankı bulan iflas

Gaziantep’te iflas bayrağı çeken şirketler arasında çok dikkat çeken bir detay ortaya çıktı. Soy isimleri aynı olan 6 bireysel şirket konkordatoya başvurdu. İflas isteyen bu şirketlerdeki soy isim benzerliği Gaziantep’te yankı bu

Gaziantep’te yankı bulan iflas
16-02-2024 15:43

Konkordato ilan eden şirketlere yenileri eklenmeye devam ediyor! Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durumun vahametini gözler önüne seren listede bir günde Gaziantep’te 6 şahıs şirketi konkordato ilan etti.

Nakit para akışının azalmasıyla dev firmaların sıkıntısı kritik seviyeye yükselirken, Gaziantep’te 15 Şubat 2024 tarihi itibariyle bireysel olarak 6 şahıs Konkordato ilan etti. Gaziantep'te dün çok sayıda bireysel olarak 6 şahıs, Gaziantep 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, Ahmet Metin Erdoğan, Mustafa Kemal Erdoğan, Yavuz Selim Erdoğan, Akif Erdoğan, Mehmet Tahir Erdoğan ve Mustafa Erdoğan 09/02/2024 tarih itibariyle başlamak üzere hakkında 3 ay süre ile geçici mühlet kararı verildi.

KONKORDATO NEDİR VE ŞARTLARI NELERDİR? 

İcra İflas Kanunu’nun İflas Erteleme Hükümleri 15 Mart 2018 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan “7101 sayılı İcra ve İflas Kanunu ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına hakkında kanun” ile yürürlükten kaldırılmıştır. Bu değişiklik ile “iflas erteleme” yürürlükten kaldırılmış ve “konkordato”nun kapsamı genişletilmiştir.

İflas ertelemede yargılama ve uygulama süresinin uzunluğu, iflas erteleme sürecindeki şirketlerin mahkeme tarafından tam olarak denetlenememesi ve alacaklıların işleyişe müdahale edememeleri, birçok sorun meydana getirmekteydi.

Bu olumsuzluklar nedeniyle, iflas erteleme sistemini kaldırılarak, yargılama sürecinin ve süresinin belli olduğu ve alacaklıların daha çok söz sahibi olabileceği ve borçlunun daha iyi denetlenmesini sağlayacak bir konkordato sistemi düzenlemiştir.

KONKORDATO NEDİR?

Konkordato; bir borçlunun alacaklılarına mahkeme aracılığıyla yaptığı ödeme teklifinin, alacaklıların en az yarısı (veya belirli durumda 2/3’ü) tarafından kabul edilmesi ve Ticaret Mahkemesi tarafından tasdik edilmesi şartıyla, borçlunun tüm adi (rehinli veya imtiyazlı olmayan) borçlarını, bu teklifi doğrultusunda ödeyebilmesidir. Rehinli alacaklar için borçlunun talebinin olması ve rehinli alacaklılar tarafından kabul edilmesi halinde, rehinli borçlarda bu kapsama dahil olur.

Bundan da anlaşılacağı üzere, konkordato teklifinin alacaklıları bağlayıcı hale gelebilmesi için, alacaklıların belirli bir çoğunluğu tarafından kabul edilmesi ve ayrıca mahkeme tarafından tasdik edilmesi gerekir.

Kaynak: KentHaber27.com



HABER KAYNAĞI : AIGF
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ