USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Gaziantep’te öldürülen çocuk olayında yeni gelişmeler var

Gaziantep’te 11 yaşındaki çocuğu pompalı tüfekle ateş açarak öldüren manav, cinayeti küçük çocuğun kendisine küfrettiği için işlediğini iddia etti.

Gaziantep’te öldürülen çocuk olayında yeni gelişmeler var
17-09-2024 17:06

Cinayetin ardından yakalanarak sevk edildiği adli mercilerce tutuklanan katil zanlısı Mühsün T., Emir Baki Bayındır’ın cinayetten yaklaşık 3 ay öncesinden başlayarak sürekli işyerinin önüne gelerek kendisine küfrettiğini, olay günü de küfredip elindeki taşı atmasını önlemek için ateş açtığını ileri sürdü.  Maktulün yakınları ise, çocukların sokakta futbol oynadığı sırada topun marketin önündeki kasaya çarpıp içindeki salatalıkların dökülmesi üzerine cinayetin işlendiğini iddia etti.

Gaziantep’te 27 Ağustos’ta Güzelvadi mahallesindeki manav Mühsün T. tarafından pompalı tüfekle gürültü yaptığı gerekçesi ile öldürülen Emir Baki Bayındır cinayeti ile ilgili zanlının polis ve savcılıkta verdiği ifadeler ortaya çıktı. 11 yaşındaki Emir Baki Bayındır’ın Güzelvadi Mahallesi’nde manav işleten 62 yaşındaki Mühsün T. tarafından pompalı tüfekle vurularak öldürülmesi olayına ilişkin Emir Baki Bayındır’ın yakınları çocuğun arkadaşları ile birlikte Mühsün T’nin manav dükkanının olduğu sokakta futbol oynarken futbol topu Mühsün T.’ye ait manavın önündeki salatalık kasasına çarpması sonucu salatalıkların yeri dökülmesi üzerine zanlının dükkanındaki pompalı tüfekle Emir Baki Bayındır’a ateş ettiğini ileri sürdü. 

Emir Baki Bayındır’ı öldüren Mühsün T.’nin emniyet, Cumhuriyet Savcılığı’nda verdiği ifadelere göre ise, zanlı cinayetin yaklaşık 3 aydır kendisine ağır küfürler eden çocuğun olay günü de elindeki taşla küfürler ederek dükkana doğru gelmesi üzerine dükkanda bulundurduğu tüfeği ateşlediğini iddi etti.  Zanlı Mühsün T. emniyetteki sorgusunda; “Son 2 aydır Emir Baki Bayındır sürekli dükkânın önüne gelerek bana küfürler ediyordu. Yine el hareketleriyle beni taciz ediyordu.

Bu el hareketleri toplum içinde küfür anlamına geliyordu. Ben her defasında bu çocuğu uyararak kendisinin torunum yaşında olduğunu ve böyle hareketler yapmamasını söyledim. Buna rağmen bu çocuk sürekli bana, anneme ve eşime yönelik küfür ediyordu, ben kendisini hiçbir yere şikâyet etmedim ama uyarılarımı sürdürdüm. Olay günü de elinde taş ile yine dükkanıma geldi ve bana taş fırlattı. Ben de o sırada masanın altındaki tüfeğimi alarak çocuğun bana taş atmasına ve zarar vermesine mâni olmak için ateş ettim. Ateş etmemle birlikte çocuk saçmalardan yaralanarak yere düştü” dedi. 

EMNİYETTE FARKLI ADLİYEDE FARKLI KONUŞTU

Emniyetteki ifadesinde çocuğun yaralanması ile birlikte yere düştüğünü gördüğünü söyleyen Mühsün T. Cumhuriyet Savcılığı’ndaki ifadesinde ise çocuğa ateş ettiğini ancak çocuğun vurulup vurulmadığını bilmediğini savundu.  11 yaşındaki çocuğun kendisine yönelik küfür, tehdit ve hakaretlerde bulunarak kendisini taciz, tahrik ve tehdit ettiğini iddia eden Mühsün T.’nin işlediği suçtan dolayı en hafif cezayı almaya yönelik gerçekleri gizlemeye çalıştığı dile getiriliyor.


Kaynak: KentHaber27.com



HABER KAYNAĞI : AIGF
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ