USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

GAZİANTEP, HAK ETTİĞİ SAĞLIK HİZMETİNE KAVUŞUYOR…

Yapımına 2013 yılında başlanan ve bu süreçte 4 Sağlık Bakanının değiştiği 1875 Yataklı Gaziantep Şehir Hastanesinde çalışmalar nihayet sona erdi. Geçtiğimiz hafta Sağlık Bakanlığından alınan olurun ardından Şehir Hastanes

GAZİANTEP, HAK ETTİĞİ SAĞLIK HİZMETİNE KAVUŞUYOR…
08-10-2023 21:51

1875 Yataklı Gaziantep Şehir Hastanesi’nin yapımına dönemin Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nın katıldığı tören ile atılmıştı. Yapımına başlandığı ilk günden bu yana sorunların bitmediği Şehir Hastanesi’nde çalışmalar 2022 yılında tamamen durmuştu.

MALİYETİ 800 MİLYON EURO

Yatırım bedeli 600 milyon Euro olarak açıklanan 1.875 yataklı Gaziantep Şehir Hastanesinin yapımını Webuild, Kayı İnşaat, Samsung C&T ve Actus Portföy'den oluşan 4'lü bir konsorsiyum üstlendi. Bu firmalar süreci tamamlayamadıkları için hastanenin yapımını son olarak Rönesans Holding aldı.

EYLÜL 2022’DE ÇALIŞMALAR YENİDEN BAŞLADI

1875 Yataklı Gaziantep Şehir Hastanesi, yaşanan çeşitli sıkıntılar nedeniyle yılan hikayesine dönüşmüştü. Bir türlü tamamlanamayan 1875 Yataklı Şehir Hastanesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan devreye girmişti. Sağlık Bakanlığı, Rönesans Sağlık Yatırım, Meridiam, Samsung C&T ve İstanbul Portföy iş birliği ile çalışmalar 2022 yılında yeniden başladı.

HAZİRAN’DA AÇILACAK DENMİŞTİ…

14 Mayıs Seçimleri öncesi Adalet eski Bakanı Abdulhamit Gül’ün katılımıyla yapılan incelemelerde hastanenin 15 Haziran’da hizmete başlayacağı duyurulmuştu. Ancak aradan geçen süreçte hastanede çıkan pürüzler nedeniyle hizmete açılma süreci gecikmiş, sırasıyla Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında faaliyete geçileceği duyurulmuştu. Son olarak hastanenin 29 Ekim tarihinde başlayacağı yetkililer tarafından değerlendirilirken, geçtiğimiz hafta sonu beklenen haber geldi.

BAKAN KOCA DUYURDU

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Gaziantep Şehir Hastanesinin hasta kabulüne başlayacağını açıkladı. Bakan Koca, ‘’1.875 yatak kapasiteli Gaziantep Şehir Hastanesi, 335 polikliniğe, 259 yoğun bakım yatağına, 30 diyaliz yatağına, 64 ameliyathaneye sahip. Toplam 638 Bin metrekare kapalı alanı var. Kampüsü, özellikli hizmet birimlerini de içeren Gaziantep Şehir Hastanesinde, Hiperbarik, Getat Merkezi, Yanık Ünitesi, Nükleer Tıp, Genetik Hastalıklar Tanı ve Tedavi Merkezi, İnme Merkezi, Perinatoloji Merkezi, Kapsamlı Onkoloji Tanı Tedavi Merkezi, son teknoloji Tomoterapi ve Brakiterapi cihazlarıyla hizmet sunacak olan Radyasyon Onkolojisi Merkezi, Kalp Damar Merkezi, Faz 1 Araştırma Merkezi de bulunmakta. Gaziantep halkına ve hastanemizden yararlanacak herkese hayırlı olsun’’ ifadelerini kullandı.

GAZİANTEP, HAK ETTİĞİ SAĞLIK HİZMETİNE KAVUŞUYOR

AK Parti Grup Başkanvekili ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, ‘’ Gaziantep'imiz hak ettiği sağlık hizmetine kavuşuyor. 1.875 yatak kapasiteli Gaziantep Şehir Hastanesi, pazartesi günü hasta kabulüne başlıyor. Ülkemize, şehrimize, hemşehrilerimize ve sağlık çalışanlarımıza hayırlı olsun’’ ifadelerine yer verdi.

EKSİKLERİ HEMEN GİDECEĞİZ

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ‘’ Gaziantep Şehir Hastanesi hizmete açıldı.  Hasta kabulüne başladı. Modern sağlık hizmetleriyle donatılan hastanemizde Gaziantepliler için yeni bir dönem başlıyor!  Gaziantep Büyükşehir olarak toplu ulaşım, yol gibi çalışmalarımızı da yaptık. Yarından itibaren ortaya çıkacak eksiklikleri de hemen gidereceğiz’’ dedi.

Kaynak: KentHaber27.com



HABER KAYNAĞI : AIGF
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ