USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanlarının Yanında

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarının tedavilerini üstlenerek onların sağlıklı bir yaşam sürmelerine olanak tanıyor. Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanlığı, doğada yaşayan tüm canlıların yaşam hakkına saygı gö

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanlarının Yanında
09-08-2024 13:11
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarının tedavilerini üstlenerek onların sağlıklı bir yaşam sürmelerine olanak tanıyor. Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanlığı, doğada yaşayan tüm canlıların yaşam hakkına saygı gösteren çalışmalar yürütüyor. Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, doğanın insanların ortak yaşam alanı olduğunu belirterek sokak hayvanlarının yaşamlarına saygı gösterilmesi ve gerekli imkanların sağlanması gerektiğini ifade etti.
Büyükşehir Belediyesi, mevcut barınağına ek olarak, Burç Yazıbağ’da 15 bin metrekarelik bir alanda modern ameliyathaneler, mama üretim merkezi ve alttan ısıtmalı barınaklar içeren yeni bir barınak kurdu. Bu Tabiat Parkı’nda, sokak hayvanları için 60 bin metrekarelik doğal yaşam alanı sürekli olarak hizmet veriyor. Burada, kent yaşamına uyum sağlayamayan ve diğer hayvanlar tarafından zarar görme riski taşıyan köpekler barınıyor.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezinde 250 farklı noktada atık borulardan oluşturduğu besleme noktalarına mamaları kendisi üretiyor. Sıfır Atık projesi kapsamında, şehir hastanesi, üniversiteler, fabrikalar ve restoranlardan gelen yemek artıklarını ayrıştırarak kompost makinelerinde yüksek protein değerine sahip mamaya dönüştüren ekipler, bu mamayı kurutarak besleme noktalarına ve hayvanseverlere dağıtıyor. Bu proje, Gaziantep’in atıklarını değerlendirmeyi amaçlıyor.
Büyükşehir Belediyesi, yılda 1800 sokak hayvanının tedavisini gerçekleştiriyor ve tedavi sürecinin ardından hayvanları bulundukları yerlere bırakıyor. 7/24 çalışan ekipler, Gaziantep’in 9 ilçesi ve 780 mahallesinde hizmet vermeye devam ediyor.

Kaynak: KentHaber27.com



HABER KAYNAĞI : AIGF
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ