Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, GASTROANTEP Festivali nedeniyle basınla buluşmasında önemli açıklamalar yaptı. Adeta içini döken ve önümüzdeki dönemin yol haritasını çizen Şahin, hedeflerinden hayaline, bölgenin kalkınması için yapılması gerekenlerden depreme kadar her konuya değindi.
10 YAŞ YAŞLANDIM
6 Şubat’ta yaşanan depremi hatırlatan Şahin, ‘’ Asrın Felaketinde 4 bin canımızı yitirdik. Yalnızca Nurdağı ve İslahiye’de 500 çocuğumuz annesiz-babasız kaldı. Çok ağır bir imtihandan geçtik. Dünyanın en büyük kara depremini yaşadık ve üzerinden 7 ay geçti. Herhalde o günlerde 10 yaş yaşlanmışımdır. Dağların yolları kapatacağını, otoyolun 3 metre açılacağını, Nurdağı’na ulaşmaya çalışırken, orada yaşayanların ilçeden kaçmaya çalıştığı, arama-kurtarma ekiplerinin ilçeye ulaşmaya çalışırken yolların nasıl parçalandığını gördüm. Yaşananlar bir kabus gibi gelse de bir gerçek var. En büyük şansımız Abdulhamit Bakanımız ve vekillerimiz oldu. Dönemin Çevre, Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’un da yoğun gayreti ile hızlı bir şekilde toparlandık. Biz 48 saat içerisinde suyun İslahiye ve Nurdağı’na hem de şehre akmasını sağladık. Bizim tüm su kanallarımız depremin merkez üssünde idi. GASKİ Genel Müdürlüğü ekiplerimiz su pompalarını deprem bölgesinden çıkarıp suya ulaşmalarını sağladı. Büyük gayretle çalışan ekiplerimiz olmasa bu zor zamandan çıkamazdık. Halen Hatay’da ve tüm bölgede sorun var” dedi.
SANAYİDE YÜKSEK TEKNOLOJİ ŞART
Sanayide Gaziantep’in artık ara mamülcülükten kurtulması gerektiğini vurgulayan Şahin, “Makinayı Avrupa’dan alıyoruz, katma değeri onlar kazanıyor biz adeta onlara çalışıyoruz. Ne zamanki kendi makinemizi yapar, sanayide yüksek teknolojiye geçeriz, işte o zaman bambaşka oluruz” diye konuştu.
EN BÜYÜK SORUN PARK VE OTOPARK
Gaziantep’in en önemli sorunlarından birisinin park ve otopark sorunu olduğunu açık yüreklilikle anlatan Şahin, bu konunun çözümü için ekibiyle birlikte çalıştıklarını söyledi. Bisikletin artık bir spor aracı olmaktan çıkıp ulaşım aracı haline geldiğini söyleyen Şahin, “Avrupa’da herkes bisiklet kullanıyor, işine bisiklet ile gidip geliyor. Biz 50 kilometre bisiklet yolları yaptık. Gaziantep’te görev yapan 35 bin öğretmene bisiklet dağıtacağız. Önce onlar kullanmalı ki, onlar da öğrencilerine kullandırmalı” dedi.
ADAM GİBİ İŞİMİZİ YAPIYOR- GÜNDE 15 SAAT ÇALIŞIYORUZ
Ekibi ile birlikte Gaziantep’in geleceği için durmadan çalıştıklarını ifade eden Şahin, “İşini adam gibi, mertçe ve eng üzel şekilde yapacaksın. Biz işimizi adam gibi yapıyoruz. Ekibim ve ben günün 15 saatinde ayakta, işimizin başındayız. İbni Haldun Coğrafya Kaderdir demişti, biz de diyoruz ki, coğrafya karakterdir. Bizde de bu karakter var. Burada tarih var, burada güneş var. Buradaki tarihi eserler kimde var. Pek yakında Dülük Antik Kentini hizmete açacağız. Karkamış tamamlandı, Zeugma’da çalışmalar hep devam ediyor” şeklinde konuştu.
EN BÜYÜK HAYALİK RUMKALE-FIRAT ARASI TELEFERİK
Şahin, toplantıda en büyük hayalini de açıkladı. Fırat Nehri üzerinde projelerine devam ettiklerini söyleyen Şahin, sözlerini şöyle tamamladı: “En büyük hayalim, Rumkale ile Halfeti arasında teleferik seferleri başlatmak. Bunun için ekibimiz gece gündüz çalışıyor. Bunu inşallah gerçekleştireceğiz. Bütün Fırat’ı tepeden herkese göstereceğiz. Açık söylüyorum, 40 milyon kişiyi Fırat’a getirene kadar durmadan çalışacağım. 40 milyon kişi gelirse, bu bölgede ne terör kalır, ne de geri kalmışlık. Fırat’ın altında tarih var. Hem de hiç bir yerde olmayan tarih. Şunu çok iyi biliyoruz, Gaziantep ayağa kalkarsa, bu bölge ayağa kalkar.”
Kaynak: KentHaber27.com
HABER KAYNAĞI : AIGF