USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Emine Erdoğan'dan Gaziantepli ebeye plaket

Türkiye’de en fazla normal doğum yaptıran ilk 5 hastane içine giren Abdulkadir Yüksel Devlet Hastanesi'nde Ebe Aysun Çil, normal doğumu teşvik çalışmalarından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'dan pla

Emine Erdoğan'dan Gaziantepli ebeye plaket
05-10-2024 21:18

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde "Doğal Olan Normal Doğum" temasıyla gerçekleştirilen Normal Doğum Eylem Planı Tanıtım Toplantısı'na  Gaziantep’ten İl Sğlık Müdürü Beytullah Şahin, Gaziantep Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Süleyman Çetinkünar, Abdulkadir Yüksek Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ertuğrul KILIÇ katıldı.  Emine Erdoğan, sezaryen ameliyatın, "büyük bedelleri olan cerrahi bir operasyon" yerine, "pratik, hızlı ve ağrısız bir doğum seçeneği" olarak tanıtıldığına, Türkiye'deki sezaryen oranlarının DSÖ'nün belirlediği makul sınırları aştığına dikkati çekerek, anne adaylarına normal doğum çağrısı yaptı.

MEDYANIN ROLÜ ÇOK ÖNEMLİ

Doğal doğum konusunda toplumsal bilincin gelişmesi için medyanın çok önemli bir araç olarak görülmesi gerektiğini belirten Emine Erdoğan, şöyle devam etti: "Kadınlarımızın annelik sürecinde cesaretini kıran, korku salan yayınlar yerine doğal doğumun bilimsel faydalarını ortaya koyan teşvik edici kampanyaların medyada daha fazla yer almasını diliyorum. Bu noktada, belki de en etkili teşvik yöntemi, doğal doğum yapmış annelerin tecrübe paylaşımlarıdır. Kendisinden önce bu yolları başarıyla geçmiş kadınların gerçek hikâyeleri, yeni anne adaylarının en güçlü ilham kaynağı olacaktır. Bu çerçevede, bugün anlamlı mesajlarıyla doğal doğum kampanyamıza destek veren sevgili Azra Akın'a sunduğu örneklik dolayısıyla teşekkür ediyorum."

Kaynak: KentHaber27.com



HABER KAYNAĞI : AIGF
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ