USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Depremden Kurtuldu, Dolandiriciya Yakalandi

6 Şubat Kahramanmaraş Merkezli depremlere Adıyaman’daki evinde yakalanan ve yakın çevresinden bir çok kişiyi kaybeden depremzede Mehmet Avşar, depremin ardından ailesiyle birlikte geldiği Gaziantep’te dolandırıcının tuzağına düş

Depremden Kurtuldu, Dolandiriciya Yakalandi
23-07-2024 09:57

Şehitkamil ilçesinde kiraladığı eve oturma grubu almak isteyen Avşar, mobilya döşemesi yapan bir kişiye, oturma grubu almak için bankadan kredi çekerek ödemesini peşin olarak yaptı ancak aradan aylar geçmesine rağmen ne oturma grubunu, ne de ödediği parasını geri alabildi. 

Adıyaman’ın Besni ilçesinde 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlere yakalanan ve yakın çevresinden bir çok kişi enkaz altında kalarak hayatını kaybeden 4 çocuklu depremzede Mehmet Avşar (40), eşi ve çocukları ile birlikte geldiği Gaziantep’in Şehitkamil ilçesine bağlı Gaziler Mahallesinde kiraladığı eve oturma grubu almak için 15 bin TL karşılığında anlaştığı koltuk döşemecisi tarafından dolandırıldı.

İddiaya göre, Şehitkamil ilçesine bağlı Gaziler Mahallesinde, koltuk döşemecisi olarak faaliyet gösteren işyerine giden Mehmet Avşar, işyeri sahibi M.A’dan ikinci el kanepe olup olmadığını sordu. İş yeri sahibi M.A, ikinci el olmadığını ancak isterse sıfır kanepe yapabileceğini belirtti. Avşar ve M.A, 3 adet kanepe için 15 Bin TL’ye anlaştı. Avşar, peşin parası olmadığı için bankadan 7 Bin TL kredi çekerek M.A’nın banka hesabına gönderdi, geriye kalanını ise kanepeler teslim edildiğinde ödeme konusunda karşılıklı anlaşma yaptı.

Aradan yaklaşık 3 ay geçen anlaşmanın ardından Mehmet Avşar’ın kanepeleri her gün yeni bahaneler üretilerek teslim edilmedi. Bu süreç içerisinde depremzede Mehmet Avşar, defalarca M.A ile görüşme yapmasına rağmen kendisine verilen sözler yerine getirilmedi.

Hem parasını kaptıran, hem de kanepelerini alamayan Mehmet Avşar, koltuk tamircisi M.A hakkında Beylerbeyi Şehit İlhan Güleç Polis Merkezi Amirliği’ne başvurarak şikayetçi oldu. Polis merkezinde ifadesini veren Avşar, CİMER üzerinden Cumhuriyet Savcılığı’na da suç duyurusunda bulundu. Depremzede Mehmet Avşar, Şehitkamil Tüketici Hakem Heyetine de başvurdu. 

Depremzede Mehmet Avşar, yaptığı tüm başvurulara rağmen bir sonuç alamazken, sadece mahkeme tarafından koltuk tamircisi M.A’nın banka hesaplarına bloke konuldu, hakkında haciz kararı verilmesine rağmen üzerinde herhangi bir mal varlığı bulunmadığı için işlem yapılamadı.

ÖNCE DEPREM VURDU, SONRA DOLANDIRICI ÇARPTI

Depremzede Mehmet Avşar, yaşadığı felaket sonrası acılarını bir nebze de olsa unutmak için Gaziantep’e geldiğini, yaşadığı felakette herşeyini kaybettiğini ve yeni bir hayat kurmak için kiraladığı eve yaşam malzemeleri alabilmek için arayışa girdiği sırada dolandırıcıların karşısına çıktığını ifade ederek,” Büyük felakette bir çok yakınımı ve sevdiğimi kaybettim. Çektiğim acılar zaten bana yeter, yeni bir hayat kurmak için Adıyaman’ın Besni ilçesinden eşim ve 4 çocuğumla birlikte Gaziantep’e geldim ve Şehitkamil’e bağlı Gaziler Mahallesi’nde bir ev tuttum. Eve yaşam malzemeleri alabilmek için arayışa girince, ucuza mal olsun diye aynı mahallede ikinci el koltuk tamiri yapılan işyerine gittim. 

İşyeri sahibi M.A, bize o kadar sıcak davrandı ki, üç adet kanepe karşılığında 15 Bin TL’ye anlaştık. Paranın yarısını peşin, geriye kalanını da kanepeler teslim edilince ödemeyi kabul ettim. Peşin param olmadığı için, bankadan 7 Bin TL kredi çekerek kanepe tamircisi M.A’nın banka hesabına göndererek verdiğim sözü tuttum.

Ancak ödeme yaptıktan sonra aradan yaklaşık 1 yıl geçti, ne kanepeleri alabildim, ne de ödediğim parayı geri alabildim. Yaptığım araştırmalarda, kanepe tamircisinin aynı mahallede bir çok kişiyi aynı yöntemle dolandırdığını, bu nedenle bir çok kez işyerinde kavga çıktığını öğrendim.

Bölgemizdeki Polis Karakoluna giderek şikayette bulundu. Belediye Zabıtasına şikayet ettim. Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundum, Şehitkamil Tüketici Hakem Heyetine bedel iadesi talebinde bulundum. 

Bu şikayetlerim sonucunda sadece banka hesaplarına bloke konuldu, icra takibi başlatıldı ama üzerinde bir mal varlığı olmadığı için bir şey yapılamadı.

Büyük bir felaket yaşadık. Sevdiklerimiz gözlerimizin önünde enkaz altında can verdi. Doğup büyüdüğümüz toprakları terk edip yeni bir başlangıç için Gaziantep’e geldik ama burada da böyle insanların eline düştük. Yağmurdan kaçtık, maalesef doluya tutulduk. 

Yasal olarak yapılması gereken her şeyi yaptık ama mağduriyetimiz bir türlü giderilemedi. Bankadan çektiğimiz 7 Bin TL kredinin bana maliyeti 15 Bin TL oldu. Benim mağduriyetimi kim karşılayacak, kim yaşadığım sorunu çözecek ? Devletime, adalete güveniyorum ama çaldığım tüm kapılar yüzüme kapandı.

Yetkililerden, daha fazla insanın mağdur olmaması için gereğini yapmalarını istiyorum” dedi.

Kaynak: KentHaber27.com



HABER KAYNAĞI : AIGF
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ