USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

CHP'li Özgür Özel Gaziantep'te çiftçilerin sorunları dinleyip hükümete yüklendi

Fıstık mitingi için Gaziantep'e gelen CHP Genel Başkanı Özgür Havaalanı çıkışında Fıstık üreticileri mağduriyetlerini ürettikleri fıstıkları yollara dökerek anlattılar. Özel çiftçilerin sorunları dinleyip hükümete yüklen

CHP'li Özgür Özel Gaziantep'te çiftçilerin sorunları dinleyip hükümete yüklendi
24-08-2024 17:26

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Gaziantep'te fıstık üreticileriyle bir araya geldi. Fıstık üreticilerinin sorunlarını dinleyen Özel, Gaziantep'te fıstığı alacak birliğin olmamasını eleştirerek hükümete yüklendi. Özel, yaptığı açıklamada, " Buradan Recep Tayyip Erdoğan'a sesleniyorum. Bu fıstık için fiyat verirsen verirsin birlik kurarsan kurarsın. Fiyat verirsen geçim olur vermezsen seçim olur" dedi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, havaalanına inişinin hemen ardından fıstık üreticileri ile fıstık tarlasında bir araya geldi. Özel burada çiftçilerin sorunlarını dinledi. Çiftçiler seslerini duyurmak için ellerindeki fıstıkları yollara döktü. Fıstık üreticileri fıstık fiyatlarının düşük olmasından ve birlik bulunmamasından yana mağduriyet yaşadıklarını dile getirdi. Özgür Özel, Türkiye'de birçok birliğin olduğunu ve birçok tarım ürünlerinin doğrudan devlet eliyle alımının yapılmasına karşılık fıstık üreticilerinin mağdur edildiğini söyledi. Özel, CHP'nin iktidara gelmesi durumunda çiftçinin tüm sorunlarına çözüm olacaklarını ve taban fiyatların belirlenerek fıstıkların da birlik kanalıyla çiftçilerden alınacağını duyurdu. Havaalanı çıkışında bir gurup fıstık üreticisi hasat ettiği fıstıkları traktörlerle yola dökerek Özgür Özel'e seslendi. Özel Çiftçilerle konuşup sorunlarını dinledi. Özgür Özel'e programlarında CHP Milletvekillerinden Melih Meriç, Hasan Öztürkmen'in yanı sıra CHP İl Başkanı Reis Reisoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Nizip Belediye Başkanı Ali Doğan ve partililer de destek verdi.

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL ÇİFTÇİNİN İSORUNLARINI DİNLEDİ

Çiftçilerin sorunlarını dinledikten sonra açıklamaya yapan Özel, "Çayda, buğdayda, bulgurda, üzümde her şeyde sorun var. Üreticilerin sorunu var. Bana dediler ki sen gel de bir fıstıkçının sorunlarını dinle. Fıstık üreticilerinin giderleri iki kat arttı üç kat arttı fıstık fiyatları sabit kaldı dediler. Fıstıkçı perişan dediler fıstıklarını yollara döküyorlar dediler inanamadım. Geçmişte Güneydoğu Fıstık Birliği vardı. Taban fiyat açıklıyordu. Bu fiyatın altına satılmazdı. Tüccar bu fiyatın üzerinde alıyordu. Birlikler STK'lar hep çiftçinin işine yarayan kuruluşlardır. Güneydoğu Birliği'nin 2006 yılında beli kırıldı. Sonrasında da tamamen kapattılar. Fıstığı alacak birlik yok. Bundan sonra yapılacak şey AK Parti'yi göndermek. Sizlerden bu ürünün alışını yapacak birlikleri kuracak olan da biziz. Birlikler açacağız. Toprak Mahsulleri Ofisi her şeyi alıyor neden fıstığı almıyor" diye konuştu.

ÖZGÜR ÖZEL TABAN FİYAT VE BİRLİK İÇİN HÜKÜMETİ UYARDI

Özgür Özel, bölgede üretilen fıstıklar için taban fiyat verilmemesini ve birliklerin oluşturulmamasını eleştirerek hükümeti şu sözlerle uyardı, "Buradan Recep Tayyip Erdoğan'a sesleniyorum. Bu fıstık için fiyat verirsen verirsin birlik kurarsan kurarsın. Fiyat verirsen geçim olur vermezsen seçim olur. Sen gideceksin biz geleceğiz."


Kaynak: KentHaber27.com



HABER KAYNAĞI : AIGF
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Fenerbahçe513+11
2Galatasaray412+11
3Başakşehir FK410+6
4Beşiktaş410+6
5Eyüpspor59+4
6Konyaspor57-1
7Sivasspor57-1
8Antalyaspor57-3
9Göztepe46+2
10Samsunspor46+1
11Kasımpaşa55-2
12Çaykur Rizespor54-10
13Trabzonspor330
14Gaziantep FK33-1
15Alanyaspor53-5
16Bodrum FK53-5
17Kayserispor32-1
18Hatayspor52-5
19Adana Demirspor51-7