USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Bulgurun hikayesi eğitimine öğrencilerden yoğun ilgi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Turizm Fakültesi tarafından düzenlenen Anadolu’dan Dünyaya Armağan Bulgurun Hikayesi eğitimi Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğr. Gör. Asuman Kerkez tarafından verildi.

Bulgurun hikayesi eğitimine öğrencilerden yoğun ilgi
31-10-2022 15:10

DURU Bulgur sponsorluğunda gerçekleştirilen eğitime, Turizm Fakültesi Gastronomi ve
Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri ile diğer bölümlerden öğrencilerin yanı sıra akademik ve
idari personel de katıldı. Bilim Uzmanlığını bulgur üzerine yaptığı çalışmalarla alan Öğr. Gör.
Asuman Kerkez, bulgurun tarihçesi, Türk mutfağındaki yeri ve önemi, çeşitleri, bulgurun
mikrobiyolojisi, sağlık açısından faydaları, bulgurla yapılan inovatif ürünler gibi konulara yer
verildi.


Katılımcıların bulgura ilişkin sorduğu sorularını yanıtlayan Öğr. Gör. Kerkez, öğrencilere
eğitim içeriği ile ilgili sorular sorarak doğru cevaplayan öğrencilere imzalı bulgur kitabı ve
bulgur hediye etti. Eğitime katılan öğrencilere katılım belgeleri takdim edildi.
Eğitim hakkında görüşlerini paylaşan Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Bay, son
dönemde fakültde düzenlenen en etkili ve özgün sunumlardan birisi olduğunu belirterek,
“Sağlıktan teolojiye, eğitimden jeopolitiğe kadar bulgurun gastronomik açıdan nerelere etki
edeceğini öğrenmiş olduk. Fakültemizin 20222023 yıllarındaki ana misyonlarından birisi de
kültürel kod aktarımıdır. Öğr. Gör. Asuman Kerkez de çok güzel bir kültürel kod aktarımı
gerçekleştirdi. Duru Bulgur başta olmak üzere emeği geçenlere, katılımcılara teşekkür
ediyorum” diye konuştu.


Bulgurlu yemeklerin Türk Mutfağında nicelik açısından oldukça büyük bir yer kaplarken,
nitelik açısından da büyük bir öneme sahip olduğunu belirten Gastronomi ve Mutfak
Sanatları Bölümü Öğr. Gör. Dr. Ceyhun Uçuk ise “İkame olarak değerlendirilebilecek ürünler
ile kıyaslandığında bulgurun Türk mutfağında, tarihsel süreçte en yakın rakibi olan pirinçten
bile daha fazla yer kapladığını, Divanü Lugati’t Türk’te çorbası, aşı yapılan bir yemek olarak
yer aldığını hatırlamamızda yarar var. Bulgur her zaman kötü gün dostumuz olmuştur”
diyerek, bulgurun Türk Mutfağındaki önemine vurgu yaptı.
Eğitim, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Bay’ın Öğr. Gör. Asuman Kerkez’e teşekkür
belgesi takdimi ile sona ererken, eğitime katılanlara GAÜN 8. Sanat Topluluğu tarafından
hazırlanan, en bilinen bulgurlu ürünlerden birisi olan çiğ köfte dağıtıldı.



HABER KAYNAĞI : AIGF
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ