USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Soylu şehidin vasiyeti için Kilis’te.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir dizi programlara katılmak üzere geldiği Gaziantep’ten Kilis’e geçti.

Bakan Soylu şehidin vasiyeti için Kilis’te.
13-11-2022 14:01

Gaziantep Havalimanında Gaziantep Valisi Davut Gül, Kilis Valisi Recep Soytürk, AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, AK Parti Kilis Milletvekilleri ve Belediye Başkanı Servet Ramazan ve protokol üyeleri tarafından karşılanan Bakan Soylu, karayolu ile Kilis'e geçti.

İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu, yaptığı açıklamada, “Bugün, Şehidimiz Musa Özalkan'ın hepimize emanet olan vasiyetini gerçekleştirmek için Suriye Çobanbey'deyiz. Açılışını gerçekleştirdiğimiz Şehit Musa Özalkan Anaokulu ve İlkokulu'nda emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz. Allah razı olsun”dedi.

ŞEHİT MUSA ÖZALKAN'IN VASİYETİ NEYDİ?..

Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan, devletin ailesine vereceği paranın, müdavimi olduğu bir dernek aracılığıyla Telafer'deki Türkmen çocuklara okul yapınmında kullanılmasını ve adının konulmasını vasiyet etmişti.

“Vasiyetimdir. Şehit olursam Kurt-ar Derneği aracılığı ile Telafer’deki Türkmen Bala’lar (çocuklar) için anaokulu, kreş veya kültür merkezi, devletin bana vereceği paradan yaptırılması ve ismimin konması. Reis vasiyetimdir, aileme iletirsin. Telefonumdan gelen mesaj kayıtlı dursun şahit olsun.”



HABER KAYNAĞI : AIGF
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ