USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Atatürk Gaziantep için neden büyük gurur kaynağı?

Türk Milleti ve Gaziantep Halkı olarak 10 Kasım’ı derinden hissediyoruz.

Atatürk Gaziantep için neden büyük gurur kaynağı?
10-11-2022 18:42

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılmasının üzerinden tam 84 yıl geçti. Milli Mücadelenin Başkomutanı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, fikirleriyle yol gösteren, devrimci Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 81 ilde aynı anda saygı, minnet ve özlemle anıldı.

 Gaziantep’te neler yapıldı?

Gaziantep halkı 10 Kasım'ın burukluğunu derinden hissetti. 

Kütüğü Gaziantep'in Bey mahallesinde bağlı olan Atatürk, Antep halkı için büyük gurur kaynağı oluyor. 10 Kasım hazırlıkları Gaziantep'te günler öncesinden başladı. Program, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda saat 09.00'da Atatürk Anıtı'na çelenk koyma ardından 09.05'te Saygı Duruşu ile başladı. İl Afet Acil Durum Müdürlüğü’nce 2 dakika boyunca sirenler çaldırılarak aynı zamanda fabrikalar, resmî ve özel araçlar siren ve klaksonlarını çaldı. Atatürk Anıtı'nda Saygı Duruşu yapılırken, Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nca hazırlanan meşaleler Belediye görevlileri tarafından tutuşturuldu ve İstiklal Marşı Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde törene katılanlar tarafından söylendi.

Şehitkamil Kültür Merkezi'nde ise saat 09.30'da anma töreni gerçekleştirildi. Programda; İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün fuaye alanında hazırlanan“Atatürk Fotoğrafları Sergisi” gezilerek ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı, günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı, Gazi Mustafa Kemal ve Gaziantep konulu sunum ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce hazırlanan anma programının gerçekleştirilmesi ile program sona erdi. Programda Atatürk'ün Gaziantep için söylediği; "Gaziantep güzel şehir, Gaziantep’liler vatansever, cesur ve çok çalışkandır. Bu şehir her hizmete layıktır."sözlerine de programda yer verildi.

Milli Mücadele de Atatürk'e olan sevgi ve saygıyla düşmanı topraklarından püskürten Gazinatep halkı için her sene olduğu gibi bu sene de tüm duygular yoğun bir şekilde geçti.

Özetle Gazi şehir merhum Gazi’yi çok özledi.



HABER KAYNAĞI : AIGF
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ